Ραντεβου τελος στην Ροδοπη για τον εμβολιασμο των 75-79

Όσοι πρόλαβαν έκλεισαν ραντεβού, μιας και από το πρωί της Δευτέρας δεν υπήρχε δυνατότητα σε κανένα εμβολιαστικό κέντρο της Ροδόπης

Ξεκίνησαν την Δευτέρα οι εμβολιασμοί των 60-64 στον Ίασμο, όπου και εκεί η ουρά αναμονής φτάνει… το δίμηνο

 
Αδύνατον ήταν να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, τόσο στη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη, κάποιος ή κάποια ηλικίας 75-79 ετών τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μιας και τα φαρμακεία που το επιχείρησαν, έβλεπαν πως η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού είχε εξαφανιστεί, με όλες τις ημερομηνίες να φαίνονται «γκρι».
 
Την αδυναμία αυτή επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως το μόνο εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο υπάρχει δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού βρίσκεται στην Ξάνθη, στον Εχίνο.
 
Έτσι τα δύο εμβολιαστικά κέντρα στην Κομοτηνή (Νοσοκομείο, ΚΥ) και το ΚΥ Σαπών, έχουν κλείσει, με το μόνο που έχει μείνει ανοιχτό να είναι το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, όπου όμως γίνονται εμβολιασμοί μόνο για τις ηλικίες 60-64, με το εμβόλιο της Astra-Zeneca.
 
Η δυνατότητα για ραντεβού για τους 75-79 άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής, και υπήρχαν ραντεβού τόσο το Σάββατο, όσο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
 
Κατόπιν εξαφανίστηκαν τόσο στη Ροδόπη, όσο και στην Ξάνθη, πλην, όπως προαναφέρθηκε, έμειναν ανοιχτές ημερομηνίες για το εμβολιαστικό κέντρο του Εχίνου.
 
Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει αυτή η εξέλιξη, δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί, παρόλο που το πιθανότερο είναι πως η γενικότερη έλλειψη εμβολίων, δεν επιτρέπει να γίνει προγραμματισμός πέρα κάποιας ημερομηνίας.
 
Η ελπίδα είναι ότι το Μάρτιο θα υπάρξουν περισσότερες παραδόσεις εμβολίων, και έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει ταχύτερα ο εμβολιασμός. Ο κ. Τσαπέκος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή, μιας και πολλοί ήταν αυτοί που επισκέπτονταν τα φαρμακεία για να κλείσουν ραντεβού, για να ανακαλύψουν πως οι φαρμακοποιοί αδυνατούσαν να το κάνουν, κάτι για το οποίο όμως δεν έχουν καμία ευθύνη οι ίδιοι.
 
Ο όγκος της ζήτησης, και η ταυτόχρονη έλλειψη ποσοτήτων εμβολίων, φαίνεται και από το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στον Ίασμο, όπου οι εμβολισμοί ξεκίνησαν αυτή τη Δευτέρα.
 
Εκεί, το σύστημα άνοιξε την προηγούμενη  Δευτέρα, και ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα στην αρχή, 15/16 Φεβρουαρίου, τελικά μέσα σε μία εβδομάδα, το νωρίτερο που μπορούσε κανείς να κλείσει ραντεβού ήταν στις 4 Απριλίου.
 
Προς το παρόν οι φαρμακοποιοί τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας και αυτοί από την πλευρά τους ενημέρωση, από τους αρμοδίους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.