Πυτζαμα Challenge με στοχο την «υπενθυμιση» των αναφαιρετων κοινωνικων μας δικαιωματων (+Gallery)

Με τις πυτζάμες τους φωτογραφήθηκαν σε δημόσια κτίρια της πόλης τα μέλη της φοιτητικής θεατρικής ομάδας «Αποχρώσεις»

Στους δρόμους της Κομοτηνής «ξεχύθηκαν» χθες το πρωί τα μέλη της φοιτητικής θεατρικής ομάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης «Αποχρώσεις». Αυτή τη φορά όχι στα πλαίσια κάποιας θεατρικής παράστασης αλλά για την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης Πυτζάμα Challenge.
 
Περίπου δεκαπέντε άτομα, μέλη της θεατρικής φοιτητικής ομάδας της πόλης μας, βγήκαν στους δρόμους της Κομοτηνής, ντυμένοι όπως μαρτυρά και το όνομα της δράσης με τις πυτζάμες τους και φωτογραφήθηκαν μπροστά σε δημόσια κτίρια της περιοχής, όπως σχολεία, το δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το Δημοτικό Στάδιο, το κτίριο της παλιάς νομικής και το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, με στόχο να αφυπνίσουν τον κόσμο της Κομοτηνής σε σχέση με τα κοινωνικά τους δικαιώματα.
 

«Μην αφήνεις τα δικαιώματά σου να κοιμούνται»

Όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» εκ μέρους της ομάδας η κ. Κωνσταντίνα – Σοφία Ράμια, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ολλανδία, υλοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη της Κομοτηνής και έχει συμβολικό χαρακτήρα.
 
«Το μήνυμα της δράσης είναι “Don’t sleep your rights away” δηλαδή μην αφήνεις τα δικαιώματά σου να κοιμούνται και ουσιαστικά μέσω αυτής θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, ώστε να διεκδικεί τα αναφαίρετα κοινωνικά του δικαιώματα, όπως αυτά της δημόσιας υγείας της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης» τόνισε η ίδια για να επισημάνει πως βάσει αυτής της λογικής έγινε και η επιλογή των χώρων που επισκέφθηκαν και φωτογραφήθηκαν.
 
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην σελίδα της ομάδας απ’ όπου και θα «διαμοιραστεί» το μήνυμα της όλης δράσης.

Δείτε τις πατώντας πάνω στην κεντρική φωτογραφία του ρεπορτάζ!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.