Πυροσβεστικη: 39 δασικες πυρκαγιες το Σαββατο

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο

Συνολικά 39 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι περισσότερες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από το απόγευμα πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Η φωτιά εξελίσσεται μεταξύ Προδρόμου και παραλίας Σαράντη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το 112 ενεργοποιήθηκε για την εκκένωση της παραλίας Σαράντη. Το μήνυμα ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Δαμάσι Τυρνάβου Λάρισας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. ΙΚΑΡΟΣ Θεσσαλίας και 4 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ‘Αρμα στην Εύβοια ( δημοτική ενότητα Ληλαντίων Ευβοίας).

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.15 το μεσημέρι και δεν απείλησε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αρμα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 6 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αμεσα οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, επί της οδού Αγίας Τριάδας στα Καλύβια Αττικής. Επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Στην Ιεράπετρα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στη θέση Καμίνι, στην περιοχή Κεντρί. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Ανατολική Κρήτη, που έχουν σπεύσει με 14 οχήματα και περισσότερους από 35 υπαλλήλους, αλλά και εναέριο μέσο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά και υποσταθμό της ΔΕΗ, ωστόσο η μέχρι τώρα προσπάθεια των πυροσβεστών, έχει περιορίσει τον κίνδυνο επέκτασης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και γίνεται προσπάθεια να τεθεί έστω υπό μερικό έλεγχο.

Τέλος, οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Κεραμωτή Νάξου. Στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεχίζουν να επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.