Πυρκαγιες: Σε Ροδο και Κερκυρα τα κυριοτερα μετωπα

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τα σοβαρότερα μέτωπα εξελίσσονται σε Ρόδο και Κέρκυρα, ενώ στα υπόλοιπα μέτωπα των πυρκαγιών αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής πολλές αναζωπυρώσεις.

Στη Ρόδο, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο.

Επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα, πλήθος Εθελοντών, όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας έχουν διαθέσει δυνάμεις και από το πρώτο φως περιοδικά 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στην Κέρκυρα, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό Λούτσες και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση.

Πριν από λίγο εκδόθηκαν δύο ακόμη μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Ημερολιά και Σύκι προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα και από αέρος περιοδικά 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας, μέχρι στιγμής, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές και επίγειες και εναέριες δυνάμεις που έχουν διατεθεί σε αυτές τις περιοχές.

Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν στο πλευρό των Ελληνικών δυνάμεων πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα από 10 χώρες και αργά το βράδυ σήμερα αναμένουμε την άφιξη 38 πυροσβεστών με 14 οχήματα από τη Σερβία.

Για αύριο, Τετάρτη προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και πολύ υψηλός κίνδυνος στην υπόλοιπη χώρα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «διανύουμε ίσως τις δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση. Παραμένουμε όλοι σε κατάσταση συναγερμού» για να απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.