Πυρκαγια στο φραγμα Λυρα στον Εβρο

Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 102 πυροσβέστες καθώς και εναέρια μέσα - Προσπάθειες για την αποτροπή εξάπλωσής της στο δάσος της Δαδιάς

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιουλίου στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου, στα όρια του Δάσους της Δαδιάς.

Η κινητοποίηση Πυροσβεστικής, Στρατού, επίγειων και εναέριων δυνάμεων είναι μεγάλη ώστε να μπορέσουν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς που αυτή τη στιγμή καίει γύρω από την περιοχή της Λευκίμμης, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην αποτροπή της εξάπλωσης της εντός του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π, συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και ο στρατός.

Πηγή Βίντεο: E-evros.gr

Δορυφορική εικόνα της δασικής πυρκαγιάς έδωσε στην δημοσιότητα το meteo.gr, τονίζοντας πως οι ΒΑ άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν ως απότελεσμα ο καπνός αυτή τη στιγμή να μεταφέρεται πάνω από το Θρακικό πέλαγος και την Ίμβρο, διανύοντας απόσταση σχεδόν 120 km,.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.