Πυρκαγια σε κλειστο Δημοτικο Σχολειο στη Θυμαρια Σουφλιου

Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το κτίριο

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Θυμαριάς Σουφλίου, καταστρέφοντάς το σχεδόν ολοσχερώς. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν, αλλά οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές.

Το κτίριο που στέγαζε παλαιότερα το Δημοτικό Σχολείο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια. Ο λόγος για τον οποίο ξέσπασε η φωτιά παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής, ενώ ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι οι φλόγες εκδηλώθηκαν από το εσωτερικό του κλειστού και εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

Το κλειστό Δημοτικό Σχολείο είχε παραχωρηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου κατά την στον υπό σύσταση Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Θυμαριάς με δωρεάν παραχώρηση χρήσης για τη στέγαση και την υλοποίηση των δράσεων του πολιτιστικού συλλόγου. Όμως μέχρι τώρα ο Σύλλογος δεν είχε στεγαστεί εκεί.

Στο σημείο έφτασε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών, όπου οι πυροσβέστες επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.