Πυρηνας πολιτισμου και μαθησης δημιουργειται στους Αγιους Θεοδωρους

Η ιδέα της δημιουργίας μιας δανειστικής βιβλιοθήκης που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια παίρνει «σάρκα και οστά»

Χρήστος Μπόζης: «Στόχος μας το βιβλίο να ξαναγίνει μέρος της ζωής μας»

Στην τελική φάση της υλοποίησης ενός σχεδίου που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και αφορά στη δημιουργία ενός πυρήνα πολιτισμού και μάθησης, κυρίως για τους μικρότερους κατοίκους του οικισμού, βρίσκεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων.

Ο λόγος για την δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, στον χώρο ωστόσο της οποίας θα πραγματοποιούνται και δράσεις για παιδιά, την οποία οραματίστηκαν και έφεραν εις πέρας τα μέλη του συλλόγου, αλλά και πολλοί άνθρωποι του οικισμού, και όχι μόνο, οι οποίοι όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπόζης, «αγκάλιασαν» την ιδέα και προσέφεραν τόσο τον χρόνο τους όσο και υλικά.

Η δανειστική βιβλιοθήκη έχει αρχίσει ήδη να στήνεται στον χώρο που στο παρελθόν στεγαζόταν ο Σύλλογος Ηλικιωμένων του οικισμού και ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργός, με την παραχώρηση του χώρου να εκκρεμεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ξεκινήσει και επισήμως την λειτουργία της. Όπως εξήγησε ο κ.Μπόζης ο χώρος είναι κατάλληλος, καθώς πέραν του γεγονότος ότι είναι πλήρως προσβάσιμος, και σε ΑμεΑ, στον προαύλιο χώρο του διαθέτει και παιδική χαρά όπου τους καλοκαιρινούς ειδικά μήνες, μπορεί να λειτουργήσει και ως χώρος εκδηλώσεων. Τα μέλη του Συλλόγου με την επίσημη παραχώρησή του θα εργαστούν και προς την αισθητική αναβάθμιση του, ώστε η δανειστική αυτή βιβλιοθήκη να αποτελέσει χώρο συγκέντρωσης μικρότερων και μεγαλύτερων κατοίκων του οικισμού, αλλά και των γειτονικών οικισμών.

Με επίκεντρο το βιβλίο

Όπως τόνισε ο ίδιος «θέλουμε να εντάξουμε και ένα πλήθος δραστηριοτήτων, που αρχικά θα απευθύνονται σε παιδιά, αλλά γιατί όχι και σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, που πάντα θα έχουν κοινό παρονομαστή το βιβλίο και την αγάπη για το βιβλίο», για να επισημάνει άλλωστε πως απώτερος στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι «τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο». «Η εποχή μας με τα κινητά και τις ηλεκτρονικές συσκευές, μας έχει αποξενώσει από το βιβλίο» πρόσθεσε για να τονίσει πως «καιρός είναι εμείς να δώσουμε ερεθίσματα στους νέους και στα παιδιά μας να αγαπήσουν ξανά το βιβλίο, να το γνωρίσουν και να γίνει μέρος της ζωής τους».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην συγκινητική όπως την χαρακτήρισε συνεισφορά των μελών του συλλόγου αλλά και ανθρώπων εκτός αυτού, απευθύνοντας τους ένα τεράστιο ευχαριστώ.

Ως προς τα βιβλία που θα «στολίσουν» τα ράφια της βιβλιοθήκης ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την συγκέντρωσή τους, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει ή ακόμα και να ανταλλάξει βιβλία, ενώ ο εμπλουτισμός της συλλογής από τον Σύλλογο θα είναι συνεχής.

«Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εμπεριέχεται και η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στην κοινότητά μας. Εάν πάρουμε τη συγκατάθεση του δημοτικού συμβουλίου, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και σε ένα μήνα, εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε να λειτουργούμε» επεσήμανε ο κ. Μπόζης.

Τριήμερης διάρκειας το φετινό πανηγύρι

Η ολοκλήρωση της δανειστικής βιβλιοθήκης θα δώσει την σειρά της στην προετοιμασία του πανηγυριού που διοργανώνει ο Σύλλογος, στις 4 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος, με τον κ.Μπόζη να επισημαίνει πως ο στόχος και φέτος είναι για μια τριήμερη διοργάνωση, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.