Πυρετωδεις προετοιμασιες για να ειναι ετοιμα Γυμνασια και Λυκεια της Κομοτηνης για τη νεα σχολικη χρονια

Απολυμάνσεις θα γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ θα μοιραστεί υγειονομικό υλικό πριν την έναρξη της χρονιάς

Όλα έτοιμα θα είναι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Κομοτηνής, σημείωσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής κ. Κίμων Λεχούδης.

Ο κ. Λεχούδης τόνισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των καθαριστριών, και έχουν προγραμματιστεί απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία στις 7, 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Εκείνες τις ημέρες θα αποσταλεί και όλο το Υγειονομικό Υλικό στις μονάδες, και έχουν έρθει σε πλήρη συνεννόηση με τους διευθυντές, και είναι έτοιμες οι προμήθειες τόσο για τα σχολικά είδη, όσο και για καθαριστικά, ώστε να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Όσο αφορά το καθεστώς με το οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία, φαίνεται ότι θα είναι παρόμοιο με αυτό με το οποίο έκλεισαν, αν και επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Λεχούδη, φαίνεται πως όταν εντοπίζεται κρούσμα, δεν θα κλείνει όλο το τμήμα, αλλά θα δίνονται δύο σελφ τεστ σε γονείς και μαθητές όπως γινόταν πέρυσι, με το τμήμα να μένει ανοιχτό εκτός και αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος.

Αυτό βέβαια θα ξεκαθαριστεί στην πορεία, ενώ και πέρυσι είδαμε πως ο τρόπος λειτουργίας άλλαζε ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση, παρόλα αυτά ο κ. Λεχούδης διαβεβαίωσε πως θα είναι έτοιμοι να στηρίξουν όπου χρειαστεί, ελπίζοντας πως η χρονιά θα κυλήσει καλά, χωρίς μεγάλα προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.