Πτωτικα κινηθηκαν οι βασεις στο ΔΠΘ

Μόλις τρία τμήμα αύξησαν τη βάση εισαγωγής τους

Με τη χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τα συγκριτικά αποτελέσματα διακύμανσης των βάσεων μεταξύ της φετινής και της περσινής χρονιάς. Η γενική εικόνα που καταγράφεται στη συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων του πανεπιστημιακού ιδρύματος της περιοχής μας είναι αυτή της πτώσης των βάσεων.
 
Συγκεκριμένα μόλις τρία από τα 19 συνολικά τμήματα του ΔΠΘ που βρίσκονταν στο φετινό μηχανογραφικό παρουσίασαν αύξηση των βάσεων. Ο λόγος για το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (Αλεξανδρούπολη) με αύξηση 1.986 σε σχέση με πέρσι, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης με θετική διαφορά 1.705 μορίων και το ΤΕΦΑΑ με θετική διαφορά 256 μορίων.
 
Να σημειωθεί βέβαια ότι το θετικό πρόσημο στις δύο πρώτες σχολές οφείλεται εν πολλοίς και στις αλλαγές στα επιστημονικά πεδία κατανομής των τμημάτων που εισήγαγε το υπουργείο τη φετινή χρονιά.
 
Στα υπόλοιπα 16 τμήματα του ΔΠΘ που υπήρχαν στο μηχανογραφικό καταγράφεται πτώση των βάσεων. Η μεγαλύτερη καταγράφεται στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με αρνητική διαφορά 2323 μορίων. Ακολουθεί το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας με διαφορά -1.632 μορίων και το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με διαφορά -1.589. 

Η εικόνα στα τμήματα της Κομοτηνής 

Πέρα από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας από τη τάση της πτώσης των βάσεων δεν «γλύτωσαν» και τα υπόλοιπα τμήματα που εδρεύουν στην Κομοτηνή. Πτώση 1225 μορίων καταγράφει το τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, όπως επίσης πτώση της τάξεως των 1.402 μορίων καταγράφεται και στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας.
 
Μικρότερη πτώση καταγράφει το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης τόσο στην εισαγωγική κατεύθυνση Κοινωνικής Διοίκησης όσο και στην εισαγωγική κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήμης (πτώση 257 και 629 μορίων αντίστοιχα). Τέλος βραχεία πτώση της τάξεως των 193 μορίων καταγράφει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών και 50 μορίων η Νομική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.