Πτωση αεροπλανου στην Καλαματα: Εντοπιστηκε νεκρος ο χειριστης του

Το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, εξερράγη προ της πτώσης

Νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που κατέπεσε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, 27 Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Καλαμάτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικού  Επιτελείου Αεροπορίας

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ “την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών”.

Εξερράγη προ της πτώσης το αεροσκάφος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά το αεροσκάφος συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του κοντά βόρεια πύλη του Αεροδρομίου, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη που προηγήθηκε της πτώσης.

Τ-2 Buckeye: Αυτό είναι το μοντέλο του αεροπλάνου που έπεσε

Το αεροσκάφος που κατέπεσε στην περιοχή της Καλαμάτας πρόκειται για μοντέλο T2 Buckeye, ένα Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το μοναδικό εκπαιδευτικό jet το οποίο χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία για την εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων ανθυποσμηναγών.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 λίβρες οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί, ενώ φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.