Πτωμα σε κατασταση προχωρημενης σηψης «ξεβρασε» ο Εβρος

Ανευρέθη, τη Δευτέρα το πρωί, στην παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου, στην όχθη του ποταμού Έβρου, ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη, αφρασιατικής καταγωγής, ηλικίας 25 – 35 ετών, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
 
Η σορός του άνδρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
 
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φέρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. 

10 άτομα προωθούσε στη χώρα 28χρονος Μολδαβός

Εγκατέλειψε το φορτηγό του και προσπάθησε να διαφύγει πεζός της σύλληψης
 
Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, 28χρονος υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα άτομα. Εννέα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Ιράν.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα άτομα.
 
Αναλυτικότερα, σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 28χρονο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα που οδηγούσε, με το οποίο μετέφερε τους μετανάστες, αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
 
Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε θαμνώδη περιοχή, πλην όμως οι αστυνομικοί μαζί με τους αξιωματούχους της FRONTEX και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.
 
Σημειώνεται ότι κατά την προσπάθεια διαφυγής του ο 28χρονος τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς επίσης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.