Ψυγεια στο δημο Κομοτηνης παραχωρει ο Ελληνικος Στρατος

Ψυκτικούς χώρους στο στρατόπεδο Παράσχου θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος για τις ανάγκες της κοινωνικής υπηρεσίας

Αρωγός των κοινωνικών πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής γίνεται ο Ελληνικός Στρατός, με την παραχώρηση ψυκτικού χώρου στο Στρατόπεδο Παράσχου, για την αποθήκευση ευπαθών προϊόντων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας.

Τη σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) και του Δήμου Κομοτηνής υπέγραψαν ο Υποδιοικητής του  4ου ΤΕΦ Ταγματάρχης Χαράλαμπος Μοσκοφίδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Ιωάννης Μουρτίδης, παρουσία του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.

Η σύμβαση διαρκεί μέχρι τις 26 Αυγούστου 2022, με δυνατότητα παράτασης της, για ένα ακόμα έτος, κατόπιν σχετικού αιτήματος, που θα υποβληθεί εκ μέρους του Δήμου τουλάχιστον 3 μήνες νωρίτερα, και αντίστοιχης έγκρισης της Στρατιωτικής Υπηρεσίας (Σ.Υ.).

Προβλέπει δε την καταβολή μηνιαίου μισθώματος ύψους τριάντα ευρώ, για τον καθορισμό του οποίου συνυπολογίσθηκε το κόστος που θα καταβληθεί από τον Δήμο για την επισκευή-συντήρηση του ψυκτικού χώρου, με τις δαπάνες επισκευής και συντήρησης, αλλά και τα έξοδα ηλεκτροδότησης να βαρύνουν το Δήμο.

Πριν την υπογραφή της σύμβασης οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Στρατού, για τη συνεχιζόμενη θετική ανταπόκριση από την πλευρά του Στρατού σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση των συγκεκριμένων ψυγείων, θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στο Δήμο Κομοτηνής στην διάθεση των νωπών προϊόντων, που μέχρι τώρα, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων, έπρεπε να παρέχονται την ημέρα που έφταναν στην πόλη στους δικαιούχους, με τυχόν καθυστερήσεις να επηρεάζουν όλη τη διαδικασία της διανομής, ιδιαίτερα την εποχή των περιορισμών του κορωνοϊού.

Πλέον όμως ο Δήμος θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους ωφελούμενους, και να αποφεύγει σκηνές συνωστισμού που είδαμε σε προηγούμενες διανομές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.