Ψηφος εμπιστοσυνης στα πανεπιστημια της περιφερειας απο τους μαθητες του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Για το Ηράκλειο Κρήτης βάζουν πλώρη οι Ανδριάνα Γιαντούρη και Ερμής Χατζηαντωνίου, στην οικογένεια του ΔΠΘ ο Ζαφείρης Κολιδάκης

Πλώρη για το Ηράκλειο Κρήτης βάζουν δύο εκ των αριστευσάντων μαθητών του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο», Ανδριάνα Γιαντούρη και Ερμής Χατζηαντωνίου, επιλέγοντας με βάση την ποιότητα των σπουδών τους, ενώ Ζαφείρης Κολιδάκης, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Θράκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επιλέγοντας να συνεχίσει τις σπουδές του, αυτή τη φορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη γειτονική Ξάνθη. 

Ανδριάνα Γιαντούρη «Επέλεξα την ιατρική καθώς δίνει περισσότερο κύρος σε αυτό που θέλω να κάνω» 

Την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου στην Κρήτη πέτυχε, συγκεντρώνοντας 18.791 μόρια η Ανδριάνα Γιαντούρη, η οποία κατέληξε στις ιατρικές σχολές αφού είδε τους κόπους μιας χρονιάς να αμείβονται με μία ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία. Όπως εξήγησε η ίδια, στις πρώτες θέσεις του μηχανογραφικού της δελτίου δήλωσε την Στρατιωτική Ιατρική και έπειτα τις ιατρικές σχολές, χωρίς ωστόσο, όπως η εξήγησε, με την επιλογή της να εκπληρώνει κάποιο παιδικό όνειρο.
 
«Δεν στράφηκα εξ αρχής στην ιατρική, καθώς ο προσανατολισμός μου ήταν προς την Βιολογία. Ωστόσο με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπου συγκέντρωσα περισσότερα μόρια από ό,τι περίμενα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η ιατρική ως επάγγελμα δίνει περισσότερο κύρος σε αυτό που θέλω να κάνω, ειδικά στο εξωτερικό, στράφηκα τελικά προς την ιατρική» εξήγησε.
 
Η επιλογή του Ηρακλείου έγινε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και συζητήσεων με την οικογένεια αλλά και τους καθηγητές της, βασισμένη στις καλές κριτικές τόσο για το πανεπιστήμιο του Ηρακλείου όσο και για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στα οποία θα κληθεί να «ασκηθεί» κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ενώ, όπως τόνισε καταλήγοντας, η επιστροφή της στην Κομοτηνή δεν φαίνεται ρεαλιστική αυτή τη στιγμή, με την ίδια να στοχεύει στην έξοδό της στο εξωτερικό μετά το τέλος των σπουδών της. 

Ερμής Χατζηαντωνίου «Καλύτερες εγκαταστάσεις αλλά και προοπτικές τα περιφερειακά πανεπιστήμια» 

Μαζί με την Ανδριάνα θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο Κρήτης και ο Ερμής Χατζηαντωνίου, ο οποίος με 16.984 μόρια πέτυχε την είσοδό του στο Χημικό. «Δεν μπορώ να περιγράψω την σχέση μου με την χημεία. Είναι κάτι που αγαπάω πάρα πολύ και δυστυχώς για 200 μόρια δεν πέτυχα την εισαγωγή μου στο Χημικό. Ωστόσο έχοντας την επιλογή όλων των φυσικών σχολών στην Ελλάδα κατέληξα σε αυτή του Ηρακλείου καθότι στην έρευνα που έκανε άκουσα τα καλύτερα σχόλια και τις καλύτερες αξιολογήσεις» είπε ο ίδιος.
 
«Γενικότερα θεωρώ πως είναι καλύτερο να υποστηρίζουμε τα περιφερειακά ιδρύματα καθώς στην πλειοψηφία τους, έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις και καλύτερες προοπτικές εξέλιξης» συνέχισε ο ίδιος για να επισημάνει πως η μεγάλη απόσταση από την πόλη της καταγωγής του όχι μόνο δεν τον φοβίζει, αλλά την θεωρεί απαραίτητη για την ωριμότητα και την ανεξαρτησία των νέων παιδιών.
 
Και ο Ερμής βλέπει το εξωτερικό ως την μοναδική επιλογή για την επαγγελματική του σταδιοδρομία μετά το πέρας των σπουδών του, γεγονός ωστόσο που όπως επισημαίνει δεν το θεωρεί κακό, καθώς «τα καλύτερα μυαλά φεύγουν».
 
«Εγώ ευελπιστώ να μπορέσω να σταδιοδρομήσω στο εξωτερικό και κυρίως στο ερευνητικό κομμάτι που με ενδιαφέρει» κατέληξε ο ίδιος για να προτρέψει τους μελλοντικούς υποψηφίους να μην διστάσουν να εξεταστούν σε περισσότερα μαθήματα, που τους ανοίγουν και δεύτερο πεδίο επιλογής, καθότι οι ευκαιρίες που δίνονται είναι πολύ σημαντικές. 

Ζαφείρης Κολιδάκης «Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών λόγω επαγγελματικών δικαιωμάτων» 

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Θράκη και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δίνει ο Ζαφείρης Κολιδάκης, ο οποίος με 16.600 μόρια πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.
 
Ερωτηθείς σχετικά ο Ζαφείρης τόνισε πως δεν επηρεάστηκε από την πτώση του κλάδου των μηχανικών τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας πως κατόπιν συζήτησης με συγγενείς που ασκούν το επάγγελμα, είδε τις πολλές επιλογές, ως προς την επαγγελματική του αποκατάσταση, που θα ανοιχτούν μπροστά του, μετά το πέρας των σπουδών του.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν ανάμεσα στην επιλογή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο οποίο τελικά και κατέληξε λόγω των καλύτερων επαγγελματικών δικαιωμάτων που «κατοχυρώνει» με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ενώ η Ξάνθη ήταν η πρώτη του επιλογή λόγω της εγγύτητάς της στην Κομοτηνή αλλά και λόγω της χαμηλότερες βάσης.
 
Πέραν της Θράκης ο Ζαφείρης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και στην Ελλάδα, στην οποία όπως δήλωσε επιθυμεί να παραμείνει και μετά την απόκτηση του πτυχίου του, τονίζοντας ωστόσο με νόημα πως το μέλλον θα δείξει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.