Ψηφιζοντας για την Ευρωπη

Στην Κομοτηνή έφτασε η Περιφερειακή Καμπάνια του Europe Direct ΑΜΘ «Και αυτή τη φορά #ΨΗΦΙΖΩ»

Μια γιορτή για τη συμμετοχική δημοκρατία με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωεκλογές έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Καμπάνιας του Europe Direct ΑΜΘ «Και αυτή τη φορά #ΨΗΦΙΖΩ», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον δήμο Κομοτηνής.

Οι δράσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Κομοτηνής για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας, πραγματοποιούνται κατά την ευρωπαϊκή εβδομάδα νεολαίας 12 – 19 Απριλίου και τελούν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, ξεκίνησαν με ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου και το δικτύο Eurodesk, φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ στο πλαίσιο του μαθήματος εκλογικής συμπεριφοράς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ε-PAS «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»,  φοιτητές του δικτύου φοιτητών Erasmus του ΔΠΘ καθώς και εθελοντές του Europe Direct ΑΜΘ.

Παράλληλα έλαβε χώρα βιωματικό εργαστήριο για όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά με τίτλο, «Πλέοντας προς τις Ευρωεκλογές: Σαλπάρουμε με ένα βιωματικό workshop για τις προτάσεις των νέων για το μέλλον της Ευρώπης».

Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση

Στόχος της καμπάνιας τους είναι, σημείωσε η υπεύθυνη στο γραφείο της Κομοτηνής κ. Ηράκλεια Γκατζίνη, να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους πολίτες ώστε στις 9 Ιουνίου να βρεθούν στην κάλπη, και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την Ευρώπη που θέλουν, οραματίζονται και ενδεχομένως θέλουν να αλλάξουν.

Μέσα από την εκδήλωση, θα συζητήσουν με τους νέους τόσο για τις εκλογές όσο και, το απόγευμα της Παρασκευής, τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρώπη μέσω προγραμμάτων κινητικότητας, για να ακολουθήσει after party στην Κεντρική πλατεία.

Το πάρτι αποτέλεσε την ευκαιρία, σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Κομοτηνής, να προσφέρουν ευρωπαϊκό μπουφέ και ποτά σε όλους όσους προσήλθαν, σημείωσε ο Επικεφαλής-Συντονιστής του Εurope Direct AΜΘ, κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης.

Άλλωστε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των 448 εκ. ανθρώπων, σε μια από τις μεγαλύτερες ισχυρές και ανθρώπινες δημοκρατίες καμία άποψη δεν περισσεύει, ανέφερε ο κ. Μπαρδάκης, με τη συμμετοχή να είναι γιορτή.

Τόνισε δε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι έχουμε καταφέρει μαζί, την ειρήνη, την ευημερία και τη δημοκρατία του ευρωπαϊκού κόσμου και πολιτισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.