Ψηφισμα του Εργατουπαλληλικου Κεντρου Κομοτηνης για τη Γαζα
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής εξέδωσε ψήφισμα μέσω του οποίου ενώνει τη φωνή του με όσους ζητούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών και της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή επιδεινώνεται καθημερινά, από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς, με εκατοντάδες αμάχους άνδρες, γυναίκες και παιδιά να χάνουν τη ζωή τους, ενώ οι περιορισμοί στην ανθρωπιστική βοήθεια έχουν οδηγήσει σε λιμό και υποσιτισμό.
Στο ψήφισμα τονίζεται ότι η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθημερινά, με αθώους πολίτες να χάνουν τη ζωή τους από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς, ενώ οι περιορισμοί στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν οδηγήσει σε λιμό και υποσιτισμό, ακόμη και μεταξύ παιδιών.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής ζητά:
- Τερματισμό των εχθροπραξιών και πλήρη κατάπαυση του πυρός.
- Απελευθέρωση όλων των ομήρων.
- Ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό.
- Υποστήριξη της Παλαιστινιακής Αρχής ως θεσμικού συνομιλητή της διεθνούς κοινότητας, με ταυτόχρονη καταδίκη της Χαμάς.
- Προώθηση της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης στο πλαίσιο λύσης δύο κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
- Επικαιροποίηση του ομόφωνου ψηφίσματος της Βουλής των Ελλήνων του 2015 και δρομολόγηση ουσιαστικών διπλωματικών πρωτοβουλιών.
Το ψήφισμα ολοκληρώνεται με κάλεσμα για ειρήνη, δημοκρατία και αρμονική συνύπαρξη, τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα για να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
