Ψηφιακο αντιγραφο πτυχιου, ενημερωση για τη σχολη εισαγωγης με sms

Για ψηφιακές αλλαγές στα Πανεπιστήμια μίλησε ο Κ. Πιερρακάκης

Για τις προκλήσεις του αύριο μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε διαδικτυακό διάλογο που είχε με νέους στην διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy το Σάββατο 23 Ιανουαρίου με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο». Όπως χαρακτηριστικά είπε «το πανεπιστήμιο θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια» και μίλησε για την από κοινού προσπάθεια με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Προσπαθούμε κάποιες από τις διαδικασίες να τις κάνουμε ψηφιακές, πιο γρήγορες, πιο απλές» όπως για παράδειγμα να μπορεί να λαμβάνει ο επιτυχών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα γραπτό μήνυμα σχετικά με την σχολή που μπήκε. Το σχέδιο που εξετάζεται είναι «να πάμε και να στήσουμε στις αλληλεπιδράσεις που έχουν τα στελέχη του πανεπιστημίου με την διοίκηση και οι φοιτητές και κατόπιν να την ψηφιοποιήσουμε για να μπορεί κάποιος να λειτουργεί από απόσταση». Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για την από κοινού πρωτοβουλία με το υπουργείο Παιδείας για το ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου. «Σύντομα πολλά πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από μια πλατφόρμα», ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του φοιτητή με την γραμματεία της σχολής του όσον αφορά στην εγγραφή, στην δήλωση των μαθημάτων κ.τ.λ.

Επίσης, αλλαγές έρχονται και στην τηλεκπαίδευση, σχετικά με την παρακολούθηση μαθημάτων που θα μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως. «Ο κάθε καθηγητής θα έχει μια προσέγγιση ως προς το πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει μάθημα από απόσταση. Νομίζω αυτό θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο πολύ περισσότερο απ' ό,τι στο παρελθόν».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης πρέπει να γεννιούνται οι ιδέες στο πανεπιστήμιο και να μετατρέπονται γρήγορα σε φυτώριο ιδεών, χρειάζεται αλλαγή στην κουλτούρα, χρειάζεται να χτιστούν με πολύ συγκεκριμένες προσεγγίσεις προγράμματα σπουδών. «Χρειαζόμαστε τους μηχανισμούς εκείνους που θα επιτρέψουν στα πανεπιστήμια να γίνουν φυτώρια επιχειρηματικότητας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.