«Ψαλιδι» στο 2ο ΚΑΠΗ Κομοτηνης

50 τρόφιμοι του 2ου ΚΑΠΗ έλαβαν τις υπηρεσίες της Σχολής κομμωτικής του ΟΑΕΔ

Η σύνδεση δύο ετερόκλητων γενεών είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση, αλλά όταν αυτή γίνεται με σκοπό το να βοηθηθούν και οι δύο πλευρές εκατέρωθεν τότε αυτή η συνύπαρξη μετατρέπεται σε κάτι σπουδαίο.
 
Μια ανάλογη περίπτωση αποτελεί και η «ιδιαίτερη» συνάντηση που είχαν χθες το πρωί 28 μαθητές από το πρώτο έτος του Τμήματος Κομμωτικής της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ με τους τροφίμους του 2ου ΚΑΠΗ της Κομοτηνής, στο χώρο που αυτό στεγάζεται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΑΠΗ με τους φορείς της πόλης οι μαθητές της κομμωτικής έλαβαν πρόσκληση ώστε να συναντηθούν με τους ηλικιωμένους και να τους προσφέρουν της υπηρεσίες τους, κάνοντας έτσι ένα μέρος της πρακτικής τους άσκησης προσφέροντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη χαρά σε συμπολίτες τους που διανύουν την τρίτη ηλικία. Περισσότερα από 50 μέλη του 2ου ΚΑΠΗ, άνδρες και γυναίκες, βρέθηκαν στο Πολυλειτουργικό και οι μελλοντικοί κομμωτές τους πρόσφεραν το χτένισμα ή το κούρεμα της επιλογής τους.

Κωνσταντινιά Ευσταθίου
«Τα ΚΑΠΗ έχουν πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά σε αυτές τις υπηρεσίες και οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι μας θέλουν πολύ να συνδιαλέγονται με τα νέα παιδιά» 

Η προϊσταμένη του 2ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής κ. Κωνσταντινιά Ευσταθίου, ευχαριστώντας τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτές και ιδιαίτερα τους μαθητές της σχολής κομμωτικής του ΟΑΕΔ για την προσφορά τους στους ηλικιωμένους ανέφερε ότι «μέσα από αυτές τις συνεργασίες επιτυγχάνεται μια πολύ ζεστή επαφή και επικοινωνία μεταξύ των γενεών. Τα ΚΑΠΗ έχουν πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά σε αυτές τις υπηρεσίες και οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι μας θέλουν πολύ να συνδιαλέγονται με τα νέα παιδιά».

Τατιάνα Κασιρίδου, Χασάν Σουλέ
 «Ήταν μεγάλη μας τιμή να έρθουμε εδώ, να χτενίσουμε και να κουρέψουμε ηλικιωμένους ανθρώπους» 

Ως μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουν καλύτερα την τέχνη που σπουδάζουν είδαν αυτή την επίσκεψη στα ΚΑΠΗ οι μαθήτριες του τμήματος κομμωτικής του ΟΑΕΔ κ.κ. Τατιάνα Κασιρίδου και Χασάν Σουλέ ενώ για εκείνες ήταν «μεγάλη τιμή» να τους βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία όπως είπαν ηλικιωμένοι άνθρωποι. «Όλοι οι τρόφιμοι ήταν πολύ καλοί και μας έκαναν πολύ χαρούμενους. Ήταν μεγάλη μας τιμή να έρθουμε εδώ, να χτενίσουμε και να κουρέψουμε ηλικιωμένους ανθρώπους», δήλωσαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.