Προβλητες η επεκταση στο Λιμανι Φαναριου;

Εκβάθυνση, βελτίωση των υποδομών αλλά και σκέψεις για επέκταση θέλουν για το λιμάνι τους οι κάτοικοι του οικισμού

Τις ελπίδες των κατοίκων του Φαναρίου να αναπτυχθεί το λιμάνι, αυξάνοντας την δυναμικότητά του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρος Καραβέτης.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές του λιμανιού, με την ευκαιρία της έλευσης των ιστιοφόρων για τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες, σημείωσε πως τους ενδιαφέρει να στηριχθεί το λιμάνι τους.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή μπορούν να εισέλθουν στο λιμάνι σκάφη με βύθισμα μέχρι τα 2,70 μέτρα, και ελπίζουν πως τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να προχωρήσει η εκβάθυνσή του,  ώστε να «ανοίξει» και για άλλα σκάφη.

Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση από το λιμενικό ταμείο Αβδήρων για βελτιώσεις στο λιμάνι μέσω του LEADER αλιείας, ενώ υπάρχουν και άλλοι σχεδιασμοί.

Εδώ να σημειωθεί πως υπάρχει σχέδιο από το Δήμο Κομοτηνής, για τη δημιουργία δύο πλωτών προβλητών, μία κοντά στο καρνάγιο, και τη δεύτερη στην πλευρά του οικισμού, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των σκαφών που μπορεί να υποδεχθεί το λιμάνι, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προορισμός για τουριστικά σκάφη.

Ο κ. Καραβέτης σημείωσε πως επιθυμούν, αντί των πλωτών προβλητών, την επέκταση του λιμένα, προς τη βόρεια πλευρά, όπως έγινε στο γειτονικό Πόρτο Λάγος. «Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εδώ, να γίνει πιο γραφικό, για να πάρει αξία και το υπόλοιπο Φανάρι» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.