Προβλεψη για υψηλο κινδυνο πυρκαγιας στη Ροδοπη

Μέτρα επιτήρησης δασικών περιοχών στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς- κατηγορία κινδύνου 3- στη Ροδόπη, στη Σαμοθράκη, τη Θάσο και σε ηπειρωτικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με εξαίρεση την περιοχή ευθύνης του δασαρχείου Σταυρούπολης, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε ισχύ τίθενται μέτρα επιτήρησης δασικών περιοχών στο νομό, με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σε επιφυλακή τίθενται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ, εθελοντικές ομάδες του παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το σώμα Σαμαρειτών και διασωστών του ΕΣΣ που καταλαμβάνουν θέσεις σε πυροφυλάκια, σε δασικές περιοχές της Ροδόπης. Πτήσεις εναέριας επιτήρησης, θα πραγματοποιεί η Αερολέσχη Κομοτηνής. Όπως ανέφερε στον «ΠτΘ» ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ροδόπης κ. Δημήτρης Παπαλεξίου, σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και με την συνδρομή των εθελοντών τίθενται υπό επιτήρηση τις ίδιες ώρες, οι δασικές περιοχές Νυμφαίας, Σαπών, Ασωμάτων και του Ισμάρου.

Ανάλογο σχέδιο επιτήρησης εφαρμόστηκε και την περασμένη Κυριακή, λόγω της ανόδου του δείκτη επικινδυνότητας στην κατηγορία 3, χωρίς να καταγραφεί ωστόσο και περιστατικό φωτιάς στη Ροδόπη.

Με βάση την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην περίπτωση έκδοσης χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, στην κατηγορία 3 και άνω, προβλέπεται άμεση κλιμάκωση της ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Περιφέρειας, των Δήμων, των σωμάτων ασφαλείας, του Β’ Λιμενικού Τμήματος Λάγους , τεχνικών και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, εθελοντικών ομάδων που συμμετέχουν στο Σ.Ο.Π.Π.
Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, κατέγραψε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ένα και μοναδικό περιστατικό πυρκαγιάς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  που προκλήθηκε σε σκουπιδότοπο στο Διδυμότειχο και κατασβήστηκε άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.