Προτυπο το Εκκλησιαστικο Γυμνασιο-Λυκειο Ξανθης

50 κενές θέσεις εισακτέων στο Α’ τάξη του Γυμνασίου και 15 στην Α’ τάξη του Λυκείου

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων: «Υπόθεση όλης της Θράκης το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης»

Κατόπιν γραπτών εξετάσεων θα γίνεται πλέον η εγγραφή των μαθητών στην Α’ τάξη των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και των Εκκλησιαστικών Λυκείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Ξάνθης.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 22010/Δ6 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία», διά της οποίας αναβαθμίζονται ουσιαστικά τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια σε Πρότυπα Σχολεία, η εισαγωγή πλέον των μαθητών στην Α’ τάξη των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και των Εκκλησιαστικών Λυκείων πραγματοποιείται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσω της διαδικασίας αυτής διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες σχετικές προς την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών και των θρησκευτικών εννοιών, τις οποίες απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο αντίστοιχα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε την Παρασκευή, 10 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα, 27 Μαρτίου στις 14:00 το μεσημέρι, διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα ή τρίτου εξουσιοδοτημένου ατόμου στις σχολικές μονάδες επιλογής.

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση για το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Ξάνθης, ο αριθμός των κενών θέσεων των εισακτέων μαθητών/μαθητριών στην Α ́ τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή στην Α ́ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου, κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, για το σχολικό έτος 2023-2024, ανέρχονται σε 50 και 15 αντίστοιχα.

Κάλεσμα από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την στήριξη της δομής στην Ξάνθη

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνεία και Κομοτηνής γνωστοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα της την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Παντελεήμων, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» απηύθυνε κάλεσμα και προς τους Ροδοπίτες που το επιθυμούν να εγγραφούν στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης. Όπως τόνισε «το Εκκλησιαστικό Σχολείο μπορεί να εδρεύει στην Ξάνθη, αλλά δεν είναι υπόθεση μόνο της Ξάνθης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας». Ο ίδιος υπογράμμισε πως πλέον έχει γίνει πρότυπο σχολείο, καλώντας όσους το επιθυμούν να καταθέσουν την αίτησή τους αλλά και να στηρίξουν την λειτουργία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.