Πρωτοβουλιες για τα αδεσποτα απο τον Δημαρχο Κομοτηνης

Να μελετήσει το θέμα και να προτείνει λύσεις σε συνεργασία με τις υπηρεσίες για το θέμα των αδέσποτων ανέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στον Γιώργο Πετρίδη

Επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, περιγράφοντας την κατάσταση με τα αδέσποτα στο Δήμο Κομοτηνής και σε όλη τη χώρα, απέστειλε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος έθεσε το θέμα εκτός ημερησίας και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου φάνηκε πως το πρόβλημα υφίσταται γενικώς.
 
Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, λόγω της πίεσής του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, του ανέθεσε να διερευνήσει το θέμα και σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες να διαμορφώσουν πρόταση στην οποία θα συνταχθούν όλοι.
 
Όμως ήδη στις αρχές του Μαΐου γίνεται η Α΄ Πανελλαδική Συνάντηση Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, η ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας και η Πανελλήνια Φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία με θέμα «Για μια Ελλάδα χωρίς Αδέσποτα: Χαράσσουμε και Απαιτούμε Εθνική Πολιτική και σχέδιο για τα ζώα»
 
Από εκεί, λόγω και της συμμετοχής της Ένωσης Εισαγγελέων, ελπίζουν πως θα βγουν κάποια θετικά συμπεράσματα έτσι ώστε η διοίκηση να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Συμβούλιο, για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτών, έχουν γίνει 187 περισυλλογές στον τελευταίο 1,5 μήνα, 90 στειρώσεις, και 18 υιοθεσίες, όμως αυτή τη στιγμή ο αριθμός των σκυλιών στα καταφύγια έχει γίνει πολύ μεγάλος, με πάρα πολλά να μένουν στους δρόμους της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει σε οριακό σημείο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.