Πρωτοβουλιες για να βελτιωσει το σχολειο παιρνει ο Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων του 2ου Δημοτικου Κομοτηνης

Βελτιώνει την αυλή του σχολείου, ενισχύει τη βιβλιοθήκη και θέλει να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις όπου χρειάζεται

Να βελτιώσει το σχολείο και την εμπειρία των παιδιών, θέλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Κομοτηνής, με εθελοντική προσπάθεια αλλά και χορηγούς.

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου έχει εκλεγεί εδώ και 40 μέρες, σημείωσε η πρόεδρος κ. Αφροδίτη Καπνά, και έχει θέσει ήδη φιλόδοξους στόχους τόσο για τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει, όσο και για την βελτίωση του σχολείου. «Θέλουμε να κινητοποιήσουμε γονείς και παιδιά» σημείωσε η κ. Καπνά, για αυτό και αποφάσισαν να κινηθούν σε διάφορες κατευθύνσεις.

Αρχικά δημιούργησαν ένα κατάλογο με τα επαγγέλματα των γονέων μελών του συλλόγου, ώστε να γνωρίζουν πού μπορεί αυτοί να βοηθήσουν εθελοντικά σε δράσεις αλλά και παρεμβάσεις που μπορεί να χρειαστούν στο σχολείο, «βάζοντάς και τους γονείς στο παιχνίδι» όπως ανέφερε. Έτσι για παράδειγμα πριν από λίγο διάστημα πραγματοποίησαν βαφές στο σχολείο, ενώ γονέας που είναι υδραυλικός βοήθησε στην επιδιόρθωση των βρυσών που είχαν πρόβλημα στο σχολείο.

Πέρα αυτών, έφτιαξαν κάλπες για τη δράση «Μια ιδέα για το σχολείο μου», που μοίρασαν σε όλες τις τάξεις, και στις οποίες τα παιδιά έριξαν ιδέες για το τι επιθυμούν περισσότερο να γίνει στο σχολείο.

Η ιδέα είχε επιτυχία, και αυτά που ζήτησαν τα παιδιά κατά βάση είναι λίγο πολύ και οι ιδέες που είχαν οι γονείς για το σχολείο: ένα πιο όμορφο σχολείο, να βαφεί, να έχει παιχνίδια και περισσότερα παγκάκια στην αυλή, και άλλα.

Αυτά τα όνειρα θέλουν να κάνουν πραγματικότητα οι γονείς του σχολείου, κάνοντας βελτιώσεις πέρα από τις τακτικές παρεμβάσεις που κάνει ο Δήμος στο σχολείο. Για αυτό και θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν με εθελοντική προσπάθεια και με χορηγίες, που ήδη έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα.

Θετική ανταπόκριση στις πρώτες προσπάθειες

Ως Σύλλογος απέστειλαν αιτήματα προς εκδοτικούς οίκους και ιδρύματα της χώρας μας για να ενισχύσουν την βιβλιοθήκη του σχολείου, και αρκετοί ανταποκρίθηκαν.

Έχουν παραλάβει 19 βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ περιμένουν 13 βιβλία από το Ευγενίδιο ίδρυμα, με οδηγούς από το πλανητάριο, ενώ και άλλοι εκδοτικοί οίκοι τους έχουν προσφέρει έκπτωση σε βιβλία.

Ελπίζουν δε να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη σε κάθε τάξη, με βιβλία που θα φέρουν τα παιδιά από το σπίτι αλλά και επιτραπέζια, για την απασχόληση τους όταν έχει κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε η κ. Καπνά, μια από τις πιο κοινές ιδέες που βρήκαν στις κάλπες, ήταν το αίτημα για κλειστό γυμναστήριο, που δεν έχει το σχολείο. Και αφού δεν μπορούν να το φτιάξουν οι γονείς, σκέφτηκαν άλλους τρόπους για να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την παραμονή των μαθητών μέσα στην τάξη τις βροχερές μέρες, όπως είναι τα επιτραπέζια.

Παράλληλα αναβάθμισαν την αυλή του σχολείου, βάφοντάς την για να δημιουργήσουν επιδαπέδια παιχνίδια, όπως κουτσό, φιδάκια κτλ., ώστε να έχουν περισσότερες επιλογές στα διαλείμματά τους.

Δράσεις όμως γίνονται και εκτός σχολείου. Ήδη είχαν συμμετοχή στην δράση «όλη η πόλη ένας Κύκλος» την προηγουμένη Κυριακή, ενώ θα βρεθούν και στο Santa Run στις αρχές Δεκεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.