Πρωτοβουλια Στυλιανιδη για το μουσειο Κ. Καραθεοδωρη

Ενεχείρισε επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών με αίτημα την παραχώρηση κειμηλίων στο μουσείο

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Θάνο Δημόπουλο, είχε ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Παιδείας, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να του επιδώσει επιστολή με την οποία ζητά απ’ το ιστορικό Πανεπιστήμιο να στηρίξει το Μουσείο Κ. Καραθεοδωρή της Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρακάλεσε τον Πρύτανη, κ. Δημόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επισημάνει και να προσφέρει στο ομώνυμο μουσείο της Κομοτηνής κάποια από τα κειμήλια του Πανεπιστημίου Σμύρνης που διέσωσε με κίνδυνο της ζωής του ο Ιδρυτής του και πρώτος Πρύτανης, Κ. Καραθεοδωρή, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής.
Ο βουλευτής Ροδόπης επεσήμανε την εθνική σημασία που έχει στις μέρες μας η ανάδειξη της Θράκης μέσα από τη σύνδεσή της με διεθνώς διακεκριμένες φυσιογνωμίες του Ελληνισμού.
 
Όπως συγκεκριμένα δήλωσε «η σύνδεση αυτή δεν αποτελεί απλά τεκμήριο διαχρονικής παρουσίας του Ελληνισμού στην περιοχή, αλλά και κίνητρο για την ανάδειξη και την ανάπτυξή της ως εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο πανελλήνιου και διεθνούς ενδιαφέροντος».
 
Ο Πρύτανης, κ. Δημόπουλος ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Θρακιώτη πρώην Υπουργού Παιδείας, εξέφρασε το θαυμασμό του για την ιστορική προσωπικότητα του Κ. Καραθεοδωρή, τον έπαινό του για την πρωτοβουλία που αναπτύσσουν οι Θρακιώτες, την αγάπη του για τη Θράκη και το ενδιαφέρον του να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια αυτή. Δεσμεύτηκε δε να ερευνήσει το θέμα και σύντομα να ενημερώσει τον πρ. Υπουργό για τις δυνατότητες που έχει να ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.