Πρωτοβουλια στην προσβασιμοτητα

Εκδήλωση στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα

Εκδήλωση για την προσβασιμότητα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στη Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Παυλίδης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η καθολική προσβασιμότητα να αγκαλιάσει οριζόντια όλους τους τομείς δραστηριότητας μέσα στη πόλη και η συμπερίληψη να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Βασικοί σκοποί είναι η ανάδειξη της καθολικής προσβασιμότητας ως κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των σύγχρονων πόλεων, η ανταλλαγών καλών πρακτικών και η παρουσίαση νέων ερευνητικών προγραμμάτων που συμβάλλουν στη άρση της απομόνωσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Η διοργάνωση γίνεται από τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Κομοτηνής με τη υποστήριξη  του Συλλόγου για παιδιά και ενήλικες με ΔΑΔ, αυτισμό & asperger-ΔΑΔΑΑ, το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ καθώς και του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.