Πρωτοτυπη δραση κατα της εξορυξης χρυσου στην Τουρκια

Για ένα χρόνο διαβάζουν βιβλία ενάντια στη καταστροφή της φύσης

Η δράση ανάγνωσης βιβλίων κατά της εξόρυξης χρυσού με κυάνιο και των επιχειρήσεων που βλάπτουν τη φύση, που ξεκίνησε ο Ονούρ Γκιουνγκόρ στην περιοχή Φατσά της Ορντού Τουρκίας, ολοκληρώθηκε.

«Οι εκπρόσωποι της επίσημης αρχής και όσοι οικοδομούν τη ζωή τους πάνω στον ωφελιμισμό δεν θα πρέπει να κατηγορήσουν αυτόν τον αγώνα πολιτικά ή ιδεολογικά» δήλωσε ο Γκιουνγκόρ την 365η ημέρα της δράσης, την οποία ξεκίνησε μόνος του και σύντομα αυξήθηκε ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Η δράση που ξεκίνησε πριν από 1 χρόνο, εναντίον του χρυσωρυχείου που λειτουργεί στη Φατσά, διαβάζοντας βιβλία ξυπόλυτος για 15 λεπτά την ημέρα, έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη σε όλη τη χώρα.

Ενώ οι πολίτες διαβάζουν βιβλία σε διάφορα μέρη, μοιράζονται τις φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και υποστηρίζουν τον Γκιουνγκόρ. Επίσης πολλοί άνθρωποι από τις γύρω επαρχίες και περιοχές εντάχθηκαν στη δράση πηγαίνοντας στη Φατσά.

Ο Ονούρ Γκιουνγκόρ, ο οποίος συνεχίζει να διαβάζει βιβλία στην πλατεία της περιοχής σε όλες τις καιρικές συνθήκες, έχει απομακρυνθεί από την ανάγνωση βιβλίων στους εξωτερικούς χώρους μόνο κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων πανδημίας.

Μετά από ένα χρόνο, διαβάζοντας βιβλίο με μια μεγάλη ομάδα πολιτών ο Γκιουνγκόρ ανακοίνωσε ότι τελείωσε τη δράση του.

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με άλλο τρόπο»

«Εμείς, ως άνθρωποι που σέβονται τη δικαιοσύνη, τερματίσαμε τη δράση μας δείχνοντας σεβασμό στην απόφαση του δικαστηρίου να σταματήσει την εκτέλεση στην υπόθεση ανάκλησης άδειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους υποστήριξαν τη δράση. Θέλω να ξέρετε ότι προσωπικά από εδώ και πέρα θα συνεχίσω τον οικολογικό μου αγώνα. Η αντίστασή μου σε όλα τα είδη δραστηριοποίησης που καταναλώνουν τη φύση και τον κόσμο θα συνεχιστεί. Οι εκπρόσωποι της επίσημης αρχής και όσοι οικοδομούν τη ζωή τους πάνω στον ωφελιμισμό δεν θα πρέπει να κατηγορήσουν αυτόν τον αγώνα πολιτικά ή ιδεολογικά. Ο αγώνας μου είναι για τον κόσμο και για την Φατσά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.