Πρωτοτυπη αθλητικη εκδηλωση προσανατολισμου

Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου στη Μαρώνεια

Ο σύλλογος αθλητικού προσανατολισμού Σερρών ‘Ο-Σίρις’, με την υποστήριξη του Δήμου Μαρώνειας – Σαππών και του συλλόγου Rodopi runners διοργανώνει αθλητική εκδήλωση προσανατολισμού (orienteering) την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Μαρώνεια Κομοτηνής. Το σημείο συγκέντρωσης (γραμματεία) θα είναι η κεντρική πλατεία της Μαρώνειας.
https://goo.gl/maps/DkF9TKcdVmvfjbrZA

Θα υπάρχουν 3 διαδρομές:
Δ(1), beginners [1,1km 7c, + 45m] προτείνεται για αρχάριους & συνοδευόμενα παιδιά
Δ(2), short [2,1km 10c, + 100m] μέτριας δυσκολίας
Δ(3), middle [2,7km 14c, + 120m] αυξημένη δυσκολία, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση

Ο σχεδιασμός των διαδρομών καθιστά την εκδήλωση ιδανική για άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν πρώτη φόρα τον προσανατολισμό. Η διαδρομή Δ(3), Middle είναι η πιο απαιτητική εκ των τριών και απαιτεί καλή τεχνική πλοήγησης και καλή φυσική κατάσταση.

Τεχνικά στοιχεία περιοχής

Χάρτης: Μαρώνεια (νέος), κλίμακα 1:4.000, Ισοϋψεις 5m, πρότυπο ISSprOM2019, Έκταση 0,4km2, αστικό περιβάλλον & πευκοδάσος

Για να λάβετε μέρος θα πρέπει να προεγγραφείτε έως και την Πέμπτη το βράδυ, 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
https://forms.gle/WrTZwJjjjWk8jd9T7

Το αντίτιμο συμμετοχής (6 ευρώ) θα καταβληθεί επί τόπου. Ο κάθε χάρτης – συμμετοχή αντιστοιχεί σε έως 2 άτομα. Για παράδειγμα σε έναν γονέα και το παιδί του.

Το «χρονικό παράθυρο» των εκκινήσεων θα είναι από τις 11:00 έως τις 12:00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πυξίδα (ή smartphone με πυξίδα) καθώς και στυλό ή μολύβι διότι θα χρειαστεί να γράψουν κατά την διάρκεια της διαδρομής. Οι συμμετέχοντες/ουσσες προτείνεται να φορούν μακρύ κάτω παντελόνι όπως και παπούτσια τρεξίματος. Οι αρχάριοι μπορούν να βρίσκονται στον χώρο συγκέντρωσης από τις 10:00 ώστε να λαμβάνουν οδηγίες για την δραστηριότητα και να ενημερώνονται για τον αγωνιστικό προσανατολισμό (orienteering). Μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες θέσεις της κάθε κατηγορίας – διαδρομής, όπου θα δοθούν δωράκια από τοπικούς παραγωγούς και χορηγούς.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
19:30 Παρουσίαση και ενημέρωση σχετικά με το άθλημα – δραστηριότητα του αγωνιστικού προσανατολισμού. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για την ανάπτυξη του αθλήματος στο Πολιτιστικό κέντρο Ξυλαγανής
https://goo.gl/maps/BYQ172U6D1EtTAou9
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
7:00 Αναχώρηση λεωφορείου από Σέρρες
10:00 Άφιξη στην Μαρώνεια
11:00 – 12:00 “Παράθυρο” εκκινήσεων. Ο καθένας ξεκινάει ανά 1 λεπτό.
13:00 Τερματισμός τελευταίου αθλητή
14:00 Απονομή βραβεύσεων (διπλώματα συμμετοχής και δωράκια)
16:00 Αναχώρηση λεωφορείου για Σέρρες
19:00 Άφιξη λεωφορείου στις Σέρρες
Τα ωράρια δύναται να μεταβληθούν εάν υπάρξουν λόγοι ανωτέρας βίας. Λάβετε υπόψη πως το λεωφορείο θα ναυλωθεί εάν υπάρξει ικανός αριθμός ατόμων που θα το επιλέξουν ως μέσον μεταφοράς. Για ενημερώσεις της τελευταίας στιγμής παρακαλούμε ανατρέξτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου μας (facebook & Instagram)

Προσοχή: Για την ασφάλεια όλων και την εύρυθμη διεξαγωγή της εκδήλωσης ακολουθείστε τις οδηγίες της διοργάνωσης, και δηλώστε ΕΓΚΑΙΡΩΣ συμμετοχή. Για την αποφυγή ατυχημάτων, όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσσες οφείλουν να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να κινούνται ιδιαίτερα προσεκτικά στους δρόμους καθώς θα υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία οχημάτων. Τα παιδιά οφείλουν να έρθουν με συνοδεία κηδεμόνα. Ο σύλλογος “Ο-Σίρις” δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχοντα στην εκδήλωση. Σε περίπτωση άσχημου καιρού ή ανωτέρας βίας η δράση δύναται να μετατεθεί ή και να αναβληθεί.

Τα δωράκια των βραβεύσεων είναι χορηγία από τους:

Οικοτεχνία Στέφανος Κωστόπουλος
https://www.facebook.com/profile.php?id=100076061762432

V15, κατάστημα εμπορίας εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης outdoor
https://v15.gr

Τοπικός παραγωγός μελιού Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Την εκδήλωση στηρίζουν οι παρακάτω σύλλογοι και φορείς :

Σύλλογος δρομέων Rodopi Runners

Δήμος Μαρώνειας – Σαπών

Σύλλογος γυναικών Μαρώνειας «ΙΠΠΑΡΧΙΑ»

Αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ Ξυλαγανής

Σύλλογος γυναικών Ξυλαγανής

Ελληνική ομάδα διάσωσης Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.