Πρωτοπορο στην Ελλαδα το Παραρτημα Κομοτηνης του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου

Αντώνιος Αυγερινός «Το Τμήμα της Κομοτηνής είναι, χωρίς ίχνος κολακείας ή υπερβολής, ένα από τα τρία καλύτερα τμήματα που έχουμε σε όλη την Ελλάδα»

Νέους εθελοντές υποδέχτηκε στις τάξεις του το Παράρτημα, βραβεύοντας ταυτόχρονα και την προσφορά των παλιότερων

Το εγκώμιο του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενός από τα καλύτερα στη χώρα όπως τόνισε, έπλεξε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ dr Αντώνιος Αυγερινός κατά την Τελετή Υπόσχεσης και Απονομής Πτυχίων και Προαγωγών, στους Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες και Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου στην Κομοτηνή.

Σημείωσε δε πως θέλουν οι νέοι εθελοντές που θα στελεχώσουν τους τομείς τους να αποτελούν ηθικά ινδάλματα και παράδειγμα για την υπόλοιπη κοινωνία, που θα βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς.

Καλωσόρισμα στους νέους εθελοντές

Ανοίγοντας την εκδήλωση η πρόεδρος του παραρτήματος κ. Κλάρα Τζελέπη σημείωσε πως το Περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής, που λειτουργεί από το 1923, έχει να επιδείξει πολύ σημαντική δράση, τηρώντας το σύνθημα «Όσο υπάρχουν άνθρωποι» του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού του μεγαλύτερου και διαχρονικότερου εθελοντικού κινήματος σε όλο τον κόσμο, που στη βάση των 7 θεμελιωδών αρχών του ανταποκρίνεται επάξια στις προκλήσεις και τις δυσκολίες κάθε εποχής.

Ψυχή και κινητήρια δύναμη του κινήματος είναι οι εθελοντές του, που με υψηλό αίσθημα καθήκοντος δίνουν το παρών υπό εξαιρετικά, κάποιες φορές, αντίξοες συνθήκες, σε πλήρη συντονισμό και επικοινωνία με τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Πολιτική Προστασία, παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας πολέμων, φυσικών καταστροφών, δυστυχημάτων και οικονομικής εξαθλίωσης.

«Οι εθελοντές μας υπηρετούν αξίες όπως η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση, το έργο τους είναι σημαντικό και τεράστιο, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, διαρκούς και άοκνης εκπαίδευσης» σημείωσε, εκφράζοντας την συγκίνησή της που καλωσορίζουν τους νέους εθελοντές διασώστες στην οικογένειά τους, αλλά και την προαγωγή σε ανώτερη βαθμίδα εθελοντών του τμήματος, που θεωρεί έμπρακτη κατάδειξη της ευδόκιμης διεκπεραίωσης των καθηκόντων τους.

Από τα καλύτερα στην Ελλάδα το παράρτημα Κομοτηνής

Ο κ. Αυγερινός από την πλευρά του τόνισε πως είναι μια εκδήλωση τόσο συμβολική όσο και επετειακή, και μια ευκαιρία να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής σεβασμού και μνήμης στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας στην μεγάλη συμφορά των Τεμπών.

Η εκδήλωση είναι συμβολική, γιατί συμπίπτει με τα 101 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος στην Κομοτηνή, αλλά και επετειακή γιατί συμπίπτει με την πρώτη εκδήλωση του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τις αρχαιρεσίες του 2022.

«Το Τμήμα της Κομοτηνής είναι, χωρίς ίχνος κολακείας ή υπερβολής, ένα από τα τρία καλύτερα τμήματα που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, από τα 80 περιφερειακά τμήματα από Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη» υπογράμμισε ο κ. Αυγερινός.

Για αυτό και, όπως εξήγησε, θέλησε να δώσει το παρών, έστω και για μερικές ώρες, για να τιμήσει τη μεγάλη διαχρονική παρουσία, τη δράση και ενέργεια του Τμήματος που έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία.

Πρόσθεσε δε πως η εκλογή του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του Τμήματος της Κομοτηνής, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την νέα πνοή που θέλουν να έχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

«Αναζωογονούμε και αναγεννούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και προάγουμε ένα νέο προφίλ καινοτόμου, κοινωνικού, αλληλέγγυου, αλτρουιστικού σύγχρονου αλλά πάνω από όλα διαφανούς ΕΕΣ» σημείωσε, και αυτόν δημιουργούν, πάντα με τη βοήθεια των εθελοντών, που αποτελούν την ψυχή και την κινητήρια δύναμή του.

Θαυμασμός για την ικανότητα του Τμήματος

Στόχος τους είναι να έχουν νέους εθελοντές, που όμως θα διακρίνονται από ήθος που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, με αυτοσεβασμό, αυτοκυριαρχία, κοινωνικοποίηση και άλλες αρετές, που θα θέτουν το εγώ κάτω από το εμείς. «Δεν θέλουμε ποσότητα, θέλουμε ποιότητα, η κοινωνία να τους έχει ηθικά ινδάλματα και να καμαρώνει για αυτούς» τόνισε.

Ειδική μνεία έκανε στους Σαμαρείτες και τον αρχηγό του Τμήματος κ. Κώστα Ιμανιμίδη, που βρέθηκαν στην Ουκρανία, στην πρώτη αποστολή στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας αλλά και στην καταστροφή των Τεμπών, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες, προκαλώντας τον θαυμασμό της πολιτικής προστασίας και της ΕΜΑΚ.

Ο στόχος της νέας αναγεννητικής πορείας του ΕΕΣ είναι τριπλός: να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, να ενδυναμώσουν το εθελοντικό ρεύμα που έχει ανάγκη όλη η ελληνική κοινωνία, και σπουδαιότερο, να ενεργοποιήσουν την κοινωνία των πολιτών ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.