Πρωτο βημα για τη δημιουργια γεφυρας στην διαβαση Ιμερου οι επισκευες στη γεφυρα στον καμπο της Ξυλαγανης

Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για την γέφυρα στην διάβαση της Αγίας Μαρίνας

Η γέφυρα, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βόρεια της σημερινής ιρλανδικής διάβασης, θα χρησιμοποιείται όταν ξεκινήσουν οι εργασίες στην σημερινή ιρλανδική διάβαση

 
Το πρώτο βήμα για την κατασκευή γέφυρας στη διάβαση της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, θα γίνει με την αποκατάσταση των φθορών της γέφυρας του ποταμού Λίσσου, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της διάβασης, και χρησιμοποιείται κυρίως από γεωργικά μηχανήματα.
 
Η γέφυρα αυτή βρίσκει και άλλη χρήση, όταν διακόπτεται η κυκλοφορία από τη διάβαση του Ιμέρου, εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, όμως είναι προσβάσιμη μόνο μέσω αγροτικών δρόμων, με την παράκαμψη να προσθέτει σχεδόν 6 χιλιόμετρα στη διαδρομή.
 
Στην γέφυρα αυτή έχουν εντοπιστεί φθορές (ενώ και το οδόστρωμά της έχει προβλήματα) για αυτό και η ΠΕ Ροδόπης θα προχωρήσει σε διαγωνισμό αποκατάστασής τους, προϋπολογισμού 80.645,16 ευρώ.
 
Αυτή η αποκατάσταση των φθορών αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης παρέμβασης στην περιοχή, και στους αγροτικούς δρόμους, στο πλαίσιο της δημιουργίας γέφυρας που θα αντικαταστήσει την επίμαχη ιρλανδική διάβαση. Έτσι, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη, θα γίνει και παρέμβαση στους αγροτικούς δρόμους που συνδέουν την υφιστάμενη γέφυρα με το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε να μπορεί να γίνεται ευκολότερα η κυκλοφορία των οχημάτων από αυτή την παράκαμψη, κατά το διάστημα κατασκευής της νέα γέφυρας.
 
Όσο για το πότε θα ξεκινήσει η δημιουργία της γέφυρας, η οποία αποτελεί αίτημα πολλών ετών; Η μελέτη σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, θα έχει ολοκληρωθεί εντός του μήνα, και στη συνέχεια θα απευθυνθούν στην διαχειριστική αρχή για να ενταχθεί σε πρόγραμμα μέσω του οποίου θα κατασκευαστεί. Αν όλα πάνε καλά, θα μπορεί να ξεκινήσει το έργο εντός του 2021.
 
Αν ξεκινήσει, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πρέπει να γίνεται από την παράκαμψη, για αυτό και υπάρχει σχεδιασμός ώστε να γίνουν πιο βατοί οι δρόμοι, ώστε μαζί με την συντήρηση της γέφυρας να εξυπηρετήσουν τους διερχόμενους οδηγούς για όσο διάστημα γίνονται οι εργασίες κατασκευής στη διάβαση του Ιμέρου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.