Πρωτο στην ανακυκλωση το 1ο Μειονοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Για τρίτη χρονιά κατέλαβε την πρωτιά όχι μόνο στη Ροδόπη αλλά και πανελλαδικά

Πολλή δουλειά τόσο εντός του σχολείου αλλά και στις οικογένειες στο σπίτι, είναι το μυστικό του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής, για να πετύχουν να είναι για τρίτη συνεχή χρονιά πρώτοι στον όγκο των ανακυκλώσιμων στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης στο Δήμο Κομοτηνής, αλλά και πρώτοι φέτος ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του σχολείου ο κ. Δελή Χασάν Ριτβάν, που τόνισε πως η συνεχιζόμενη επιτυχία τους, τους τιμά, τους ενθαρρύνει και τους δίνει πολλές δυνάμεις για να συνεχίσουν του χρόνου με τον ίδιο ρυθμό.

Επιπλέον συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους του προγράμματος, αλλά και όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος σε αυτόν.

Σημαντική όμως είναι η στήριξη και από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, που είναι πολύ δραστήριοι.

Το πρόγραμμα, τόνισε, ξεκινά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, και συλλέγουν και επιλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά, με την φροντίδα του Δήμου, και κάθε χρόνο οι ποσότητές αυξάνονται.

Παράλληλα είναι πολύ καλές οι επιδόσεις τους τόσο στην εικαστική δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, καθώς και στη δράση συλλογής μπαταριών.

Ο εκπαιδευτικός τόνισε τη σημασία της πραγματοποίησης αυτών των προγραμμάτων στα σχολεία, σημειώνοντας πως ενώ η αρχή είχε ιδιαιτερότητες, τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς, έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι ανακύκλωση, πώς λειτουργεί σωστά, και τα παιδιά μεταφέρουν στο σπίτι το μήνυμα της ανακύκλωσης, και οι γονείς αναγκαστικά μπαίνουν σε αυτό τον κύκλο.

Άλλωστε είναι σημαντικό να περάσει το μήνυμα της ορθής ανακύκλωσης σε όλη την κοινωνία, γιατί το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, μας επηρεάζει όλους.

Για αυτό και το επόμενο βήμα για το σχολείο είναι η δεντροφύτευση, για την οποία έχουν ήδη έχουν έρθει σε επαφή με το Δήμο Κομοτηνής και την Δασική Υπηρεσία, για να κάνουν και αναδάσωση, δείχνοντας την σημασία της διατήρησης του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.