Πρωτο κουδουνι για Γυμνασια και Λυκεια στη Ροδοπη

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις η επανεκκίνηση, σύμφωνα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι πρώτες δύο εβδομάδες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

 
Το πρώτο κουδούνι μετά από τρείς μήνες ακούστηκε στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ροδόπης, που ξεκίνησαν την λειτουργία τους την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
 
Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα θρανία, για να συνεχίσουν δια ζώσης τα μαθήματα τα οποία, όπως έχει αναφερθεί και παλιότερα, δεν υποκαθίστανται από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
 
Για την επανεκκίνηση αυτή αξιοποίησαν όλη την εμπειρία των προηγούμενων μηνών, σημείωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, που ανέφερε πως η διαδικασία τηρείται κανονικά σε όλα τα σχολεία. Την Δευτέρα έκαναν και τη δεύτερη διανομή των μασκών που ήρθαν από το Υπουργείο Παιδείας, και παρόλο που ο καιρός δεν βοήθησε λόγω της βροχής, θεωρεί πως όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν πως να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα απρόοπτα που προκύπτουν. Για αυτό και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, και ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
 
Άλλωστε και από την προηγούμενη εμπειρία, είδαν ότι δεν γίνεται σημαντική μετάδοση του ιού εντός των σχολικών μονάδων, κάτι που θεωρεί πως φάνηκε στο πρώτο σχολείο που έκλεισε στη Δευτεροβάθμια στη Ροδόπη, το 3ο Γυμνάσιο, με 1 κρούσμα σε ένα τμήμα, όμως στη συνέχεια το σχολείο δεν παρουσίασε κανένα άλλο κρούσμα, που δείχνει πως η μετάδοση ήρθε από έξω.
 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και η πρωτοβάθμια

 
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης σημείωσε πως το ξεκίνημα της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ξεκινά την τρίτη της εβδομάδα, είναι ελπιδοφόρο, μιας και δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα παρά μόνο σε μία δομή, σε νηπιαγωγό παράλληλης στήριξης, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με την καραντίνα να λήγει αύριο. «Έχουν βοηθήσει και οι γονείς πάρα πολύ, με τις μάσκες και την διαπαιδαγώγηση από το σπίτι, και οι εκπαιδευτικοί» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης που συμπλήρωσε πως έχουν διαφοροποιηθεί και τα προγράμματα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
 
Ελπίδα τους είναι να συνεχιστεί αυτή η πορεία, χωρίς προβλήματα στις δομές. Όσο για τη λειτουργία των σχολείων, σημείωσε πως όσο αφορά το προσωπικό, έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από ποτέ. Για τα τεστ λειτουργεί η πλατφόρμα του Υπουργείου, για την εγγραφή για δωρεάν τεστ, ενώ και οι Δήμοι έχουν πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες.
 
Όσο για την μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, και αύξηση των τμημάτων που έχουν ζητήσει οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών, σημείωσε πως υπάρχει ζήτημα υποδομών, και ακόμα και η επιλογή της πρωινής/απογευματινής βάρδιας θα δημιουργούσε και αυτή πολλά ζητήματα.
 
Στην περιοχή μας, εξήγησε, είναι λίγα τα δημοτικά οι τάξεις των οποίων φτάνουν σε αριθμό τους 25 μαθητές, με τα περισσότερα εντός της πόλης να φτάνουν τα 20 και φυσικά πολύ λιγότερα στην ύπαιθρο.
 
Το μόνο πρόβλημα υπάρχει στα Νηπιαγωγεία, λόγω έλλειψης υποδομών, όπου δόθηκε μια προσωρινή λύση με τις αίθουσες προκάτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.