Πρωτια για την Κομοτηνη στην ανακυκλωση εφερε το 1ο Μειονοτικο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Αναδείχθηκε πρώτο πανελλαδικά στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021

Ελιές στα ειδικά σχολεία της πόλης θα φυτεύσουν συμβολικά γονείς και μαθητές

Τη διάκριση να αναδειχθεί για δεύτερη χρονιά πρώτο σε όγκο ανακυκλώσιμων υλικών στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» που διοργάνωσε η πρωτοβουλία Followgreen στην Κομοτηνή, αλλά και πρώτο πανελλαδικά, είχε το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Αυτό τονίστηκε κατά τη βράβευση των σχολείων του Δήμου Κομοτηνής την Τρίτη 22 Ιουνίου, για αυτό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να κάνει μια δράση φύτευσης δέντρων, προχωρώντας περαιτέρω την περιβαλλοντική δράση των παιδιών.

Σκοπός τους είναι, σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Ισμαήλ Ντικιλή να φυτέψουν συμβολικά ένα δέντρο ελιάς σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της Κομοτηνής, αναδεικνύοντας τόσο την ανάγκη της προστασίας του Περιβάλλοντος, όσο και την προσπάθεια που γίνεται στις συγκεκριμένες δομές, που χρειάζονται τη στήριξη όλων.

Σκοπός τους ήταν η δράση να πραγματοποιηθεί κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σημείωσε, όμως δεν τα κατάφεραν λόγω της πανδημίας, και ελπίζουν πως αν το επιτρέψουν οι συνθήκες η φύτευση να γίνει στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Την ίδια ώρα ο δάσκαλος του 1ου Μειονοτικού Χασάν Ριτβάν μετέφερε τη μεγάλη χαρά των παιδιών για τη συμμετοχή στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» αλλά και τη διάκρισή τους στην πρώτη θέση πανελλαδικά, λέγοντας πως αυτή τους ενθαρρύνει να λαμβάνουν μέρος και σε άλλα προγράμματα και να συνεχίσουν να ανακυκλώνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.