Πρωτη μερα με τους μισους μαθητες για τους Παιδικους Σταθμους του Δημου Κομοτηνης

Rapid test θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι τους, ενώ λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας

Περίπου το 50% των μαθητών των παιδικών Σταθμών του Δήμου Κομοτηνής πέρασαν το κατώφλι τους την Δευτέρα, πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Οι παιδικοί σταθμοί ήταν έτοιμοι βέβαια να τους υποδεχθούν, με τους παιδαγωγούς και τους λοιπούς εργαζόμενους στις θέσεις τους, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ελπίζουν ότι τις επόμενες μέρες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν ακόμα περισσότερα παιδιά.

Άλλωστε όπως σημείωσε, τα παιδιά προσήλθαν με κέφι, χαρά, γιατί επέστρεψαν στους παιδικούς σταθμούς, και είδαν ξανά τους συμμαθητές τους στο χώρο τους.

Τα μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς παραμένουν στο βαθμό που βρίσκονταν πριν αυτοί κλείσουν στα μέσα Νοεμβρίου, εναρμονισμένα με τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Έτσι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκα και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις προσωπίδα- ασπίδα, ενώ υπάρχουν αντισηπτικά και σχολαστική απολύμανση των χώρων και των παιχνιδιών.

Πέρα αυτών των μέτρων το ΚΕΜΕΑ έχει προγραμματίσει σήμερα, Τρίτη, να πραγματοποιηθούν rapid test στους εργαζομένους των Παιδικών σταθμών, ώστε και να φροντίσουν για την υγεία τους, αλλά και να αποφύγουν τη διασπορά του ιού στις δομές, ώστε να μην υποχρεωθούν να κλείσουν.

Ο κ. Σωτηρακόπουλος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τις επόμενες μέρες, αν υπάρξει μια κανονικότητα, ο αριθμός των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς θα αυξηθεί, εκτιμώντας ότι μπορεί κάποιοι από τους γονείς να είναι ακόμα επιφυλακτικοί. «Είναι θετικό που τα παιδιά ήρθαν στους παιδικούς σταθμούς» αποτίμησε ο ίδιος για να διαβεβαιώσει πως «συνεχίζουμε αδιάλειπτα να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Οι εργαζόμενοι προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους, ενώ τις ημέρες πριν την επαναλειτουργία των σταθμών, έγιναν όλες οι απαραίτητες προεργασίες τόσο όσο αφορά την καθαριότητα, όσο και την προμήθεια προϊόντων, όπως γάλα τρόφιμα κτλ. ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από την πρώτη στιγμή.

Παρόλα αυτά ο κ. Σωτηρακόπουλος σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί τους εργαζόμενους σε σταθμούς τόσο εντός της Κομοτηνής όσο και σε οικισμούς, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Ελπίδα τους είναι, σημείωσε, να πάνε όλα καλά, με ελάχιστα προβλήματα είτε λόγω κορωνοϊού είτε από άλλους παράγοντες, και να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους χωρίς νέα lockdown.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.