Πρωτη «δικαιωση» για το αυτοδιοικητο του ΚΕΘΕΑ

Αντισυνταγματική έκρινε την ΠΝΠ το Δ Τμήμα του ΣτΕ∙ αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι Σύλλογοι Οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ ανά τη χώρα την απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η ΠΝΠ του 2019, με την οποία επετράπη ο διορισμός από την Κυβέρνηση νέας διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ.

Όπως μεταφέρουν οι Σύλλογοι η ΠΝΠ κρίθηκε αντισυνταγματική διότι καταργεί τη θεραπευτική φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ, που θεωρεί αναγκαία τη συμμετοχή  των θεραπευμένων και των οικογενειών τους στην εκλογή της διοίκησης. 

Η παραπάνω εξέλιξη βέβαια δε σηματοδοτεί και το τέλος του δικαστικού αγώνα αφού αναμένεται επί του ζητήματος η οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. 

Γι’ αυτό το λόγο οι Σύλλογοι Οικογενείας, εκφράζοντας συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν αυτόν τον αγώνα κατά της ΠΝΠ, διαβεβαιώνουν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί «για την συνολική υπεράσπιση του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ ως «στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος που αντιμετωπίζει τον χρήστη ως ενεργό κοινωνικό ον και όχι ως ασθενή, σε αντίθεση με την προωθούμενη πολιτική της «διαχείρισης του προβλήματος» και την αποκοπή του από κάθε κοινωνικό αίτιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.