Προθυμος να βοηθησει στο θεμα των σχολικων γευματων ο Δημος Κομοτηνης

Για τις οικογένειες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, μέχρι να δώσει λύση στο θέμα το Υπουργείο Παιδείας

Την προθυμία του Δήμου Κομοτηνής να βοηθήσει τις οικογένειες που θα έχουν μεγάλο πρόβλημα λόγω της περικοπής των σχολικών γευμάτων, εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 1 Μαρτίου.

Ερώτηση για το θέμα έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, που αφού στηλίτευσε την απροθυμία του Υπουργείου να λύσει το πρόβλημα πριν φτάσει στο απροχώρητο, σημείωσε πως ο Δήμος, παρόλο που δεν έχει δικαίωμα να καλύψει όλο το πρόγραμμα, έχει τη δυνατότητα και τα τεχνικά μέσα ώστε την περίοδο που το Υπουργείο δεν καλύπτει τη σίτιση, να φροντίσει «να φτάσει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά οικογενειών που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως δεν είναι ευχάριστο να κόβονται τα σχολικά γεύματα, και ιδιαίτερα στη μέση της χρονιάς, και ελπίζει πως το Υπουργείο θα λύσει γρήγορα το πρόβλημα.

Όντως, τόνισε, ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει το πρόγραμμα στο σύνολό του, όμως θα προσπαθήσουν, σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε αν προκύψει μέγιστη ανάγκη για τις οικογένειες που χρειάζονται σίτιση, αυτό να γίνει μέσω των σχολείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.