Προτεραιοτητα η βελτιωση της ποιοτητας των υπηρεσιων υγειας για τον Κ. Χαριτοπουλο

Ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης θεωρεί προτεραιότητα την έναρξη των εργασιών για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Να κάνουν βήματα για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη Ροδόπη, με κύριο στόχο την πίεση για την έναρξη των εργασιών του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσει να καλύψει ένα μεγάλο κενό, θέλει ο κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος εκλέχτηκε ξανά Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, μετά την απώλεια του Βασίλη Λούρμπα.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, ο κ. Χαριτόπουλος μίλησε για τους στόχους του Συλλόγου σε μια εποχή που ο τομέας της υγείας χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις.

Πρωταρχικός στόχος το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

«Σκοπός μου είναι να κάνουμε τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης πιο ποιοτικό, με όλους τους γιατρούς να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες της Ροδόπης, ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, που τόση ανάγκη για τις οποίες υπάρχει σήμερα» τόνισε.

Μια από τις προτεραιότητες είναι η έναρξη κατασκευής του Νέο Νοσοκομείου Κομοτηνής, με τον κ. Χαριτόπουλο να τονίζει πως θα πρέπει να δούμε επιτέλους τα θεμέλια, με την ελπίδα πως όταν ολοκληρώσει τη θητεία του το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, να μπορεί να γιορτάσει τα εγκαίνια της δομής.

«Αυτό το νοσοκομείο πρέπει να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στον κόσμο της Ροδόπης, που τόσο πολύ τις έχει ανάγκη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα τόσο στη δημόσια, όσο και την ιδιωτική παροχή υγείας

Ο Σύλλογος βέβαια πέρα από το νέο Νοσοκομείο, πιέζει και για την γενικότερη διεκδίκηση για βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της υγείας στη χώρας μας, συμμετέχοντας ως μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η κατάσταση της υγείας της χώρας βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο, που οφείλεται σε πολλά θέματα, όμως κυρίαρχο είναι το προσωπικό των Δημόσιων δομών Υγείας, και η υποχρηματοδότηση των ταμείων στους ιδιώτες υγείας» τόνισε, δύο πολύ σοβαρά θέματα.

Όσο αφορά το πρόβλημα της στελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, βλέπουμε γιατρούς να αρνούνται να πάνε να δουλέψουν, ειδικά στην επαρχία, με το σημερινό ύψος των αμοιβών, που ο κ. Χαριτόπουλος θεωρεί εξοντωτικά χαμηλό για ανθρώπους που σπουδάζουν τόσα χρόνια, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες, την ώρα που οι αμοιβές σε κράτη της Ευρώπης είναι πάνω από το τριπλάσιο και τετραπλάσιο.

Την ίδια ώρα η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, έχει σαν αποτέλεσμα να μην συμβάλλονται οι ιδιώτες γιατροί να μην κάνουν συμβάσεις με αυτόν, γιατί οι αμοιβές είναι εξευτελιστικές, και με τα clawback και τα rebate ουσιαστικά επιδοτούν με την εργασία τους τον ΕΟΠΠΥ.

Αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο και τους ασφαλισμένους, γιατί τόσο το dημόσιο, όσο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας δεν μπορεί με κανένα τρόπο να τους προσφέρει την ποιότητα της υγείας που αυτοί αναζητούν.

Ακόμα εδώ ο κορωνοϊός

Ο κ. Χαριτόπουλος προειδοποίησε πάντως πως ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ, και μάλιστα μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ίσως και λόγω του συχνού συγχρωτισμού, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, με αυξημένα κρούσματα μέχρι και σήμερα.

Για αυτό τόνισε πως θα πρέπει οι πολίτες, ακόμα και να έχουν ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, να κάνουν το τεστ και να αυτοπεριορίζονται.

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι πρέπει ο καθένας από εμάς να σπάσει την αλυσίδα της μετάδοσης» τόνισε, κάτι που δεν βλέπουμε ειδικά στις νεότερες ηλικίες, που ο κορωνοϊός παρουσιάζεται με ήπια συμπτώματα, όμως κινδυνεύουν να τα μεταδώσουν σε ηλικιωμένα και ανοσοκατεσταλμένα άτομα, στα οποία όμως δεν εμφανίζεται με ήπιο τρόπο, αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

«Πρέπει σαν κοινωνία να προφυλάξουμε όλους τους συνανθρώπους μας, πρέπει να είμαστε μια κοινωνία που θα πρέπει να διασφαλίζει και να προσέχει τους ηλικιωμένους και ασθενείς» κατέληξε.

Η νέα σύνθεση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης

Η σύνθεση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, που προέκυψε στις 17 Οκτωβρίου είναι η εξής:

Πρόεδρος: Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος: Μουσταφά Φερχάτ

Γεν. Γραμματέας: Γυμνόπουλος Δημήτριος

Ταμίας: Μεμέτ Ντιντσέρ

Μέλος: Ελευθεριάδου Παρασκευή

Μέλος: Θεμελίδης Δημήτριος

Μέλος: Κωστάκη Αγλαΐα

Μέλος: Λεοντίδης Σταύρος

Μέλος: Μεμέτ Μεσούτ

Μέλος: Ντιάκαλης Χρήστος

Μέλος: Τάκος Δημήτριος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.