Πρωταθλημα στο μπασκετ της αλληλεγγυης

Με πρωταγωνιστές βετεράνους, εν ενεργεία και μελλοντικούς μπασκετμπολίστες από τις ομάδες και τις ακαδημίες των ΓΑΣ, ΑΕΚ και Αίαντα - Στην εξαιρετικά οργανωμένη εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

Μια πανέμορφη γιορτή έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής.
 
Μία γιορτή του αθλητισμού, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού που υπενθύμισε σε όλους μας τη δύναμη της θέλησης και των συλλογικοτήτων, τις κοινές αξίες και τα οράματα του εθελοντισμού και του αθλητισμού, που δεν σταματά στο ευ αγωνίζεσθαι αλλά και τη μαγεία του αθλήματος του μπάσκετ, που χαρακτηρίζει άλλωστε και την πόλη μας.
 
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μπάσκετ της πόλης μας, οι εν ενεργεία και οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές των τριών πλέον ομάδων της πόλης μας, ήτοι της ΑΕΚ, του ΓΑΣ και του Αίαντα Κομοτηνής, που είχαν και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, «αναμετρήθηκαν» έχοντας έναν κοινό στόχο και σκοπό, να προσφέρουν τις γιορτινές αυτές ημέρες όσο το δυνατόν περισσότερα στις άπορες οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής. 

«Ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός ως στάση ζωής»

«Μία εθελοντική δράση» όπως ανέφερε η παρουσιάστρια της βραδιάς, κ. Νατάσσα Βαφειάδου, «που ανέδειξε αρχικά την αξία του αθλητισμού ως ενός κοινωνικού θεσμού, που προσβλέπει, όπως και ο εθελοντισμός, στην ενεργοποίηση όλων και κυρίως των νέων σε θέματα αθλητισμού και όχι μόνο, και στην καθιέρωση της άθλησης και της εθελοντικής προσφοράς ως μέρους της καθημερινότητάς μας και ως στάση ζωής, και δευτερευόντως στη δυναμική των πρωτοβουλιών των νέων ανθρώπων που μπαίνουν μπροστά και τολμούν κόντρα στους καιρούς να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις ιδέες τους.
 
Μία βαθιά πολιτική πράξη που αποδεικνύει πως οι νέοι άνθρωποι, με την καθοδήγηση αλλά και την έμπρακτη στήριξη των «παλαιοτέρων», μπαίνουν μπροστά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, μη αποδεχόμενοι τον ρόλο της «γενιάς του καναπέ», αναγνωρίζοντας πως το μόνο που χρειάζεται σήμερα είναι η θέληση και η σύμπνοια, αποτελώντας το πρόπλασμα μίας νέας χώρας, μίας νέας κοινωνίας με πρωτοβουλία και προοπτική που είναι και το βασικό ζητούμενο όλων μας σήμερα.»
 
Μία μπασκετική γιορτή η οποία αγκαλιάστηκε από το κοινό της Κομοτηνής, που γέμισε στην κυριολεξία το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας αλλά και τους σάκους του Άη Βασίλη που τοποθετήθηκαν στην είσοδο του γυμναστηρίου, η οποία προσέφερε και πλούσιο μπασκετικό θέαμα και έντονες συγκινήσεις για όλους τους παρευρισκομένους αλλά και για τους συμμετέχοντες. 

Σωφρόνης Παπουής – Κίμων Λεχούδης «Δείχνουμε τι σημαίνει αθλητισμός»

Μία μπασκετική γιορτή η οποία, όπως υπογράμμισαν οι έχοντες την πρωτοβουλία, οι κ.κ.Σωφρόνης Παπουής και Κίμωνας Λεχούδης, «είναι κάτι ενωτικό στο οποίο συμμετέχει όλη η κοινωνία της Κομοτηνής, με στόχο έναν σημαντικό σκοπό, να δείξουμε όλοι λίγο περισσότερη ανθρωπιά αλλά και το τι σημαίνει ο αθλητισμός και κυρίως το μπάσκετ», ευχόμενοι να γίνει θεσμός. 
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κ.Βαφειάδου, η οποία μετά και το πρώτο ζεστό καλωσόρισμα κάλεσε στο βήμα την κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ, με τη στήριξη της οποίας πραγματοποιήθηκε η όλη εκδήλωση. «Ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από τον αθλητισμό» και, όπως ειπώθηκε, «συγκεφαλαιώνει τη φιλοσοφία του “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, αντικατοπτρίζoντας την καθαρότητα, το ήθος, τη βαθιά συνείδηση της αξίας της συνεισφοράς». 

Νατάσα Λιβεριάδου «Όταν υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη, θα μπορέσουμε να πορευτούμε και να ξαναβρούμε όλα αυτά που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια»

Η κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους παρευρισκομένους δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένη, καθώς, όπως είπε, «αυτόν τον χώρο τον αισθάνομαι όντως δικό μου, καθώς έχω αφιερώσει τη μισή μου ζωή εδώ μέσα και γνωρίζω κάθε του γωνιά, και συνεχίζω σήμερα πλέον με την ιδιότητα της Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού».
 
Η κ. Λιβεριάδου έδωσε τα συγχαρητήριά της στο σύνολο των συντελεστών της εκδήλωσης τονίζοντας πως «ο αθλητισμός πραγματικά βοηθά στο να δυναμώσει το σώμα και το πνεύμα αλλά βοηθά και στο να δυναμώσει η ψυχή μας. Η σημερινή πρωτοβουλία ανήκει κυρίως στους νέους ανθρώπους που πήραν την πρωτοβουλία, στους οποίους θέλω να ευχηθώ η ψυχή τους να είναι γεμάτη από αγάπη αλλά και δύναμη για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των καιρών. Όταν υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πορευτούμε και να ξαναβρούμε όλα αυτά που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι γεροί και να συνεχίζουν να προσπαθούν για το καλό αυτού του τόπου» υπογράμμισε.
 
Ακολούθως τον λόγο έλαβε η κ. Άρτεμις Τσολάκη, υπεύθυνη της δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» η οποία, όπως αναφέρθηκε, «κατάφερε να μετατρέψει σε θεσμό εθελοντικές δράσεις όπως το «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα», πετυχαίνοντας να κινητοποιήσει όλη την κοινωνία κάτω από έναν κοινό σκοπό, γνωρίζοντάς μας τον εθελοντισμό στην ουσία του και όχι τον εθελοντισμό ως επικοινωνία, για προβολή και φωτογραφίες που δυστυχώς συνηθίζεται στις μέρες μας».
 
Η κ. Τσολάκη δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για τη νέα προσθήκη στη δράση του Άη Βασίλη, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την «καλύτερη αρχή», όπως την χαρακτήρισε, και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν. Η δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
 
Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης δόθηκε από τον Πολιτιστικό χορευτικό Σύλλογο Alma Libre που χόρεψε στο κέντρο του γηπέδου για όλους τους παρευρισκομένους, δίνοντας αμέσως μετά τον λόγο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Η παρουσίαση των παικτών ξεκίνησε, ως φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης για τα όσα έχουν προσφέρει έως σήμερα στον χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα, στην ομάδα των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν, ενώ ακολούθως στο γήπεδο μπήκαν ένας προς ένας οι εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές των τριών ομάδων της πόλης μας που εξίσου «ξεσήκωσαν» το κοινό. 

«72» Όλα

Τέσσερα συνολικά δεκάλεπτα διήρκεσε ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, σε υψηλούς ρυθμούς και ταχύτητες με αμείωτο ενδιαφέρον καθ’ όλη την διάρκειά του, με την εμπειρία των παλαιμάχων να αναδεικνύεται σε ισχυρό χαρτί για τους ίδιους, παρά τα χρόνια απουσίας τους από τα μπασκετικά τερέν, και την ορμή των νεότερων να δίνει τον ρυθμό του αγώνα αλλά και στιγμές «υψηλού μπασκετικού θεάματος».

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με το όλο κλίμα σύμπνοιας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης, καθώς οι δύο ομάδες ισοφάρισαν στα τελευταία μάλιστα δευτερόλεπτα του αγώνα, και με τη σύμφωνη γνώμη όλων οι διαιτητές της αναμέτρησης κ.κ.Αθανάσιος Ντούρας και Κλεόβουλος Αποστολίδης σφύριξαν τη λήξη του. 

Οι μπασκεμπολίστες των ακαδημιών, οι πρωταγωνιστές του αύριο

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στις επιδείξεις των αυριανών πρωταγωνιστών του μπάσκετ στην πόλη μας, τα παιδιά των ακαδημιών των ομάδων της πόλης μας, που κράτησαν το ενδιαφέρον ζωντανό καθ’ όλη την διάρκεια των διαλειμμάτων ανάμεσα στα τέσσερα δεκάλεπτα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους στο παρκέ. Μία έμπρακτη απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες των τριών ομάδων, αλλά και μία έμπρακτη απόδειξη του «λαμπρού» μέλλοντος του μπάσκετ στην πόλη μας. 

Η βράβευση – αναγνώριση της προσφοράς του προπονητή του ΓΑΣ Κομοτηνής Κώστα Ντίνα


Ξεχωριστή επίσης θέση στις καρδιές όλων των παρευρισκομένων η στιγμή της βράβευσης του επί δωδεκαετίας παίκτη και αρχηγού του ΓΑΣ Κομοτηνής κ. Κώστα Ντίνα, ο οποίος φέτος κρέμασε τα μπασκετικά του παπούτσια, συνεχίζοντας όμως την προσφορά τους στην ομάδα της καρδιάς του, από τη θέση του προπονητή. Ο ίδιος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που είχαν ετοιμάσει για τον ίδιο από τα χέρια των κ.κ. Κίμωνα Λεχούδη και Σωφρόνη Παπουή εν μέσω ένθερμων χειροκροτημάτων αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του.
 
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.