Προταση στη Βουλη της Τουρκιας για συναψη γαμου μονο μετα απο ψυχολογικη εκθεση

Ως μέτρο πρόληψης της βίας κατά των γυναικών

Η Επιτροπή για τη μελέτη της βίας κατά των γυναικών της Βουλής της Τουρκίας, πλησιάζει στο τέλος των εργασιών της.

Η πρόταση των μελών της Επιτροπής να ζητείται από τα μέρη «ψυχολογική έκθεση, ποινικό μητρώο, έγγραφο σχετικά με το εάν υπάρχει τάση βίας» πριν από το γάμο υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα.

Τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να εξηγήσουν αυτές τις προτάσεις, έφεραν ως παράδειγμα την άδεια οδήγησης. Κατά την οδήγηση, τα έγγραφα που ζητούνται για να μην βλάψουν τους ανθρώπους είναι πιο ρεαλιστικά από αυτά που απαιτούνται για το γάμο. Υπάρχουν μερικοί που λένε «όπως παίρνουμε ψυχολογική έκθεση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για άδεια οδήγησης, και πριν το γάμο πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα έγγραφα».

Φυσικά, αυτές δεν είναι όλες οι προτάσεις. Αναφέρθηκαν πολλές προτάσεις όπως «να δημιουργηθεί υπουργείο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», «να δημιουργηθούν εξειδικευμένα δικαστήρια για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», «να επεκταθεί ο χρόνος διαμονής σε “δομές κακοποιημένων γυναικών» και «να δοθεί ειδικό ποσό για το σκοπό αυτό στην αυτοδιοίκηση». Τα προβλήματα έχουν αναφερθεί εκτεταμένα, όμως χωρίς βασική εκπαίδευση που θα επιτρέψει να αλλάξει η νοοτροπία, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί αποτέλεσμα.

Η έκδοση άδειας πριν από το γάμο υποστηρίχθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής και εγκρίθηκε επίσης για να συμπεριληφθεί στην έκθεση της.

Η πρόεδρος Οζνούρ Τσαλίκ σημείωσε πως, «υπάρχουν εξειδικευμένα δικαστήρια στην Ισπανία που διεξάγουν ποινικές και αστικές διαδικασίες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το δικαστήριο αυτό μπορεί επίσης να αποφασίσει για θέματα όπως η υποστήριξη παιδιών, η επιμέλεια. Αυτή η κατάσταση επιτρέπει την ταχύτερη λήψη και εφαρμογή αποφάσεων. Όσον αφορά τις περιφερειακές μελέτες, κάνουμε μελέτες τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά πρέπει επίσης να ενταθούν οι εργασίες. Τα ζευγάρια που είναι υποψήφια για γάμο πρέπει να υποβληθούν σε προκαταρκτική εκπαίδευση, ενημέρωση και να ξεκινήσουν το γάμο τους με την άδεια που θα λάβουν από αυτή την εκπαίδευση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.