Προταση για την ενισχυση των υποδομων στο 1ο Ειδικο Δημοτικο Σχολειο και Νηπιαγωγειο

Χρηματοδότηση για αγορά δύο ηλεκτρικών λεωφορείων και εξοπλισμού διεκδικεί ο Δήμος Κομοτηνής

Ομόφωνα ενέκρινε στη χθεσινή της έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΔΡΑΣΗ10α.19.2». 

Συγκεκριμένα, η πράξη προβλέπει δύο υποέργα. Το πρώτο υποέργο με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου Κομοτηνής» αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού φυσιοθεραπείας-αθλοπαιδιών & ψυχοκινητικής αγωγής και ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του ∆ήµου Κομοτηνής. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 117.674,90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Το δεύτερο  υποέργο με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» αφορά στην προμήθεια δύο λεωφορείων μεταφοράς ΑΜΕΑ σύγχρονης κατασκευής και κατάλληλων διαστάσεων τουλάχιστον 15 θέσεων επιβατών, δύο αναπηρικών αμαξιδίων και μιας θέσης οδηγού για τις ανάγκες μεταφοράς των παιδιών του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής και του ΕΕΕΕΚ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ) Υφαντών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 240.560 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Όπως εκτιμά η διοίκηση του Δήμου «είναι σημαντική η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών του Σχολείου καθώς επίσης στη μεταφορά των μαθητών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.