Προταση για μετονομασια της οδου Μυρσινης σε Ιμπραμ Ονσουνογλου

Μουσταφά Τσολάκ Αλή: «Να τιμήσουμε όλοι μαζί τους αγώνες του για τον τόπο μας»

Πρόταση να μετονομαστεί η οδός Μυρσίνης σε Ιμπράμ Ονσούνογλου, κατέθεσε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής κ. Μουσταφά Τσολάκ Αλή. Η επίμαχη πρόταση διατυπώθηκε στο πλαίσιο τελετής μνήμης που πραγματοποιήθηκε, στις 4 Μαΐου 2022, ένα χρόνο ακριβώς από το θάνατο του συντοπίτη μας, ιατρού, συγγραφέα, μεταφραστή που ξεχώρισε για την πλούσια και διαρκή δράση του.

«Ο Ιμπράμ Ονσούνογλου πέρα από τα άλλα, ήταν ένας ακτιβιστής ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας και της πολυφωνίας, που άφησε τη “σφραγίδα” του στα τελευταία 50 χρόνια της πολιτικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου. Γι’ αυτό λοιπόν, θέλω να καλέσω το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής και τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, να αλλαχτεί το όνομα της Οδού Μερσίνης όπου ζούσε μέχρι να πεθάνει ο Αγκάς μας, σε “Οδός Ιμπράμ Ονσούνογλου” ώστε τιμήσουμε όλοι μαζί τους αγώνες του για τον τόπο μας» είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσολάκ Αλή.

«Αυτό θα ήταν και μια σημαντική ευκαιρία να δείξουμε πως πλέον δίνονται και ονόματα μειονοτικών στα σοκάκια της πόλης μας και πως η Μειονότητα –που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής μας– έχει ίση αντιμετώπιση από τη Πολιτεία και τη Δημοτική Αρχή» προσέθεσε ο ίδιος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.