Προταση για δημιουργια εξ αποστασεως Σχολειου Δευτερης Ευκαιριας στην ΠΑΜΘ

Σήμερα για πρώτη φορά αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τον πρώτο του αγιασμό θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τρίτη, 21 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων και την συμμετοχή του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ. Τζιχάντ Χαλήλ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αριθμός «ρεκόρ» των εκπαιδευόμενων τη φετινή χρονιά

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Σχολείου κ.Ηλίας Βλάχος πρόκειται για τον πρώτο αγιασμό που πραγματοποιείται στην δομή, η οποία φέτος βρίσκεται στην πιο παραγωγική της χρονιάς, «φιλοξενώντας» τον αριθμό «ρεκόρ» των 127 εκπαιδευόμενων, που το καθιστά ίσως και πρώτο ανάμεσα στις αντίστοιχες δομές όλης της χώρας.

Ο κ.Βλάχος μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» δήλωσε την ικανοποίησή του για το δεδομένο της θερμής συμμετοχής, η οποία όπως εξήγησε «είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και της δουλειάς των εκπαιδευόμενων και των εκπαιδευτικών», για να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής αλλά και τον Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής τόσο για την παρουσία τους αυτή, όσο και συνολικά για την στήριξή τους στο ΣΔΕ.

Κενά στους εκπαιδευτικούς με αισιοδοξία για την άμεση κάλυψή τους

Η φετινή χρονιά όπως έκανε γνωστό έχει τα λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, με πρώτο και κύριο την έλλειψη των εκπαιδευτικών. Όπως έκανε γνωστό ωστόσο φέτος το ΣΔΕ λειτουργεί για πρώτη φορά με πέντε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, γεγονός που συνεπάγεται την εκ περιτροπής λειτουργία των τμημάτων. Ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την άμεση τοποθέτηση των επιπλέον εκπαιδευτικών.

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της δημιουργίας παραρτήματος στον Δήμο Ιάσμου ο κ.Βλάχος τόνισε πως από πλευράς του το αίτημα αυτό δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά επανακατατίθεται κάθε χρόνο στο Υπουργείο, δεδομένης και την αναγκαιότητας. Άλλωστε όπως εξήγησε υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει εκπαιδευόμενοι που αδυνατούν να έρθουν στην Κομοτηνή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι με την ευρύτερη συζήτηση που έχει ξεκινήσει και στο Υπουργείο για την επαγγελματική εκπαίδευση, θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την δημιουργία του.

Πρόταση για εξ αποστάσεως δομή για τους κατοίκους των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών

Ο ίδιος ωστόσο γνωστοποίησε για πρώτη φορά την πρόταση που έχει καταθέσει ως διευθυντής του ΣΔΕ, εδώ και δύο χρόνια προς το Υπουργείο για την δημιουργία ενός εξ αποστάσεως Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που θα απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους του ορεινού όγκου και των απομακρυσμένων περιοχών, που ειδικά τον Χειμώνα αδυνατούν να μετακινηθούν.

Περιγράφοντας την πρόταση αυτή ο ίδιος μίλησε για μια περιφερειακή δομή που θα λειτουργεί με καθηγητές από κάθε περιοχή, ώστε οι συμπολίτες μας που κατοικούν σε περιοχές όπως ο Κέχρος, η Οργάνη, κ.α. από τα σπίτια τους ή τα κατά τόπους σχολεία όπου υπάρχει οργανωμένος τεχνολογικός εξοπλισμός θα μπορούν να συμμετάσχουν και να ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους. Γεγονός που σήμερα όπως εξήγησε στερούνται λόγω της απόστασης.

Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί εγγράφως από τον ίδιο, ο δηλώνοντας πως μαζί με τους υπευθύνους της ομάδας έργου θα συνεχίσουν να την υποστηρίζουν, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή «θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε αυτό να καταστεί πραγματικότητα».

Κλείνοντας ο κ.Βλάχος έκανε λόγο για μία γεμάτη χρονιά, γνωστοποιώντας πως στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ενημέρωση από τον Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» καθώς και ενημέρωση για την ισότητα των δύο φύλων σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Κομοτηνής “Exagono”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.