Προσβαση σε ειδικο προγραμμα ψυχικης υγειας παιδιων και εφηβων θα εχει το Νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Στο πλαίσιο του «Ενίσχυση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους στην Ελλάδα» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Αναβαθμισμένη πρόσβαση στο νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους στην Ελλάδα» που ξεκινά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα έχουν οι ασθενείς στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ.

Το φιλόδοξο νέο πενταετές έργο, πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, και θα αξιοποιήσει τη δύναμη της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μεταφέροντας την κορυφαία διεθνή τεκμηρίωση σε θέματα παιδικής ψυχικής υγείας από το Child Mind Institute των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει νέες ευκαιρίες για την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση επαγγελματιών παιδικής ψυχικής υγείας, καθώς και επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα παιδικής υγείας και προστασίας, με στόχο την έγκαιρη πρόληψη, την προστασία και τη στήριξη παιδιών σε αυξημένο ρίσκο. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προβλέπεται η παροχή κλινικής εποπτείας από ειδικούς, καθώς και η δημιουργία συμβουλευτικής γραμμής για επαγγελματίες υγείας στα τρία νέα νοσοκομεία που σχεδιάζονται μέσω της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ στην Κομοτηνή, τη Σπάρτη και τη Θεσσαλονίκη.

Μελλοντικά, το Κέντρο Αναφοράς για την Παιδική Ψυχική Υγεία προβλέπεται επιπρόσθετα να ενσωματωθεί στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, με την ολοκλήρωση και παράδοση του νοσοκομείου στο Ελληνικό Δημόσιο στα τέλη του 2025. Οι ασθενείς στα νέα νοσοκομεία της Σπάρτης και της Κομοτηνής θα επωφεληθούν, επίσης, από τις παροχές και τα εργαλεία του νέου προγράμματος ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.