Προστιμα σε πωλητες λαικης και καταστηματαρχες στην ΑΜΘ για παραβιασεις της νομοθεσιας κατα του κορωνοιου

63.841 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 63.841 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.329 παραβάσεις και (5) συλλήψεις, ως ακολούθως:

-1.048 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα  πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων 67 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  

-258 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 252 πρόστιμα 300 ευρώ και 6 των 150 ευρώ, εκ των οποίων 25 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

-23 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.), εκ των οποίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα των 1.500 ευρώ έκαστο, σε πωλητές λαϊκής αγοράς για αυθαίρετη ανάπτυξη πάγκων και αναστολή δραστηριότητας τους για 15μέρες, και 2 πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα  μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.