Προσθετη επιβαρυνση στο Δημο Κομοτηνης απο την ναυαγοσωστικη καλυψη

Λόγω της ανακολουθίας της κυβέρνησης, που δεν καλύπτει το σημαντικό ποσό που χρειάζεται για αυτή

Το χέρι στην τσέπη, για την φύλαξη των παραλιών του από ναυαγοσώστες, βάζει ο Δήμος Κομοτηνής, μιας και η χρηματοδότηση από το Υπουργείο, δεν καλύπτει το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης σε αυτές.

Το κόστος φέτος ανέρχεται σε περίπου 130.000 ευρώ, μιας και ο νόμος ορίζει συγκεκριμένες βάρδιες, βάρκες, μέσα διάσωσης και άλλα, με την κάλυψη να μπορεί να λειτουργήσει μόνο με εταιρεία που αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής την Τετάρτη 15 Ιουνίου, με αφορμή ερώτηση του κ. Γιώργου Λουτατίδη, για το αν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ώστε οι φοιτητές του να απασχολούνται κατευθείαν από το Δήμο Κομοτηνής ως ναυαγοσώστες.

Όπως αναφέρθηκε μέσα στο Συμβούλιο από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, χρειάζεται σημαντικός εξοπλισμός, πέρα από το προσωπικό, για σκάφη, ναυαγοσωστικά μέσα και άλλα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να καταφεύγει στη λύση του διαγωνισμού, αντί να προσλαμβάνει με συμβάσεις ο ίδιος ναυαγοσώστες, όπως γινόταν εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα όμως την αύξηση στο κόστος.

Και ενώ το αρμόδιο Υπουργείο έχει δεσμευτεί, και μετά από οχλήσεις της ΚΕΔΕ, ότι θα καλυφθούν οι Δήμοι με αυτό το ποσό, αυτό δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα ο Δήμος να υποχρεώνεται να καλύπτει τη διαφορά.

Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου βέβαια, τονίστηκε πως υπάρχει έλλειψη ναυαγοσωστών γενικότερα στην περιοχή μας, με τις εταιρείες να φέρνουν άτομα από αλλού για να καλύψουν τις βάρδιες που απαιτούνται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.