Προσθετη αναφορα στον Συνηγορο του Πολιτη απο την Κινηση «Θελουμε Μειονοτικο Σχολειο»

Για το θέμα της κατανομής των πιστώσεων στα σχολεία του δήμου Κομοτηνής - «Προφανώς ο Δήμος Κομοτηνής αδικεί τα μειονοτικά σχολεία από το 2011 και έπειτα, αφού όπως φαίνεται «αγνοεί» την ύπαρξη νόμων»

Συμπληρωματική αναφορά κατέθεσε στον Συνήγορο του Πολίτη η Κίνηση Πολιτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο» «περί της κατανομής των εγκεκριμένων πιστώσεων των μειονοτικών σχολείων του δήμου Κομοτηνής». Στην αναφορά της η Κίνηση επικαλείται το σχετικό απόσπασμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» κάνοντας λόγο για εφαρμογή παρελθόντων νόμων και όχι των ισχυόντων.  «Προφανώς ο Δήμος Κομοτηνής αδικεί τα μειονοτικά σχολεία από το 2011 και έπειτα, αφού όπως φαίνεται  «αγνοεί» την ύπαρξη των νόμων αυτών» καταλήγει η αναφορά ,που αναλυτικά έχει ως εξής:
 
«Αφού αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» του δήμου Κομοτηνής το απόσπασμα το οποίο σας το καταθέτουμε  (Αριθμός Απόφασης 360 / 2016 του πρακτικού της 20 / 2016) της  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής , διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι η προϊσταμένη του τμήματος παιδείας και γραμματέας της ΔΕΠ κ. Αργυρώ Σαλπιγγίδου στην εισήγηση της αναφέρεται  σε νόμο ( Άρθρο 14 παρ. 1 του ν.2986/2002) ο οποίος νόμος ρυθμίζει την λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, και δεν είναι ο νόμος (3194/2003 ΦΕΚ (267/Α`) που ρυθμίζει  τον τρόπο κατανομής των χρημάτων.
 
Όσο για τον νόμο που ρυθμίζει με 9 και παραπάνω, παραμέτρους την κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων, -άρθρο 2 του νόμου ( ΦΕΚ 318 / 2011 – Αριθμός 8440)- δεν γίνεται καμία αναφορά.
 
Προφανώς ο Δήμος Κομοτηνής αδικεί τα μειονοτικά σχολεία από το 2011 και έπειτα, αφού όπως φαίνεται  «αγνοεί» την ύπαρξη των νόμων αυτών .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.