Προσπαθεια «νομοτυπης» παρακαμψης της γνωμοδοτησης του Περιφερειακου Συμβουλιου για τις εξορυξεις χρυσου στην περιοχη

Καταγγελία της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου

Κινήσεις που προσπαθούν να παρακάμψουν «νομότυπα» τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού. Όπως επισημαίνει με νόημα η Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης της «Μεταλλευτικής Θράκης» καλώντας παράλληλα όλους «σε επαγρύπνηση και αντίσταση σε κάθε άστοχη ενέργεια οποιουδήποτε “αρμοδίου”» 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου, παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αίτηση της Μεταλλευτικής Θράκης για αδειοδότηση 16 διερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
 
Παρακολουθούμε την προσπάθεια της αρμόδιας υπηρεσίας να παρακάμψει «νομότυπα» την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Θεωρούμε ότι για τέτοιας μείζονος σημασίας θέματα, είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Καθώς επίσης σε κάθε περίπτωση για την τελική απόφαση, είναι πρέπον να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και η αρνητική θέση για το εν λόγω θέμα του οικείου Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
 
Για ακόμη μια φορά διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε αδειοδότηση των εταιριών για οποιαδήποτε καταστρεπτική δραστηριότητά τους στην περιοχή μας.   
 
Καλούμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και αντίσταση σε κάθε άστοχη ενέργεια οποιουδήποτε “αρμοδίου”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.