Προσπαθεια για δημιουργια νεου συλλογου στην Πορπη

Ήδη έχουν γραφεί ως μέλη του Συλλόγου 43 άτομα

Προσπάθειες για ανασύσταση πολιτιστικού συλλόγου κάνουν κάτοικοι στην Πόρπη. Ο οικισμός προ πανδημίας είχε καταφέρει να αφήσει το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής κυρίως μέσω του δραστήριο Συλλόγου Γυναικών. Ωστόσο η έλευση της πανδημίας που επέφερε την παύση δραστηριοτήτων, ανάγκασε τον σύλλογο να  αναστείλει τη δραστηριοποίηση του.

Πλέον κάτοικοι του οικισμού κάνουν προσπάθειες για σύσταση νέου συλλόγου φιλοδοξώντας να ξαναφέρουν ζωντάνια στον οικισμό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 26 Ιουνίου έγινε συνάντηση και μπήκαν τα θεμέλια για την ίδρυση καινούργιου συλλόγου, ανδρών και γυναικών πλέον, με την επωνυμία «Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Πόρπης Ροδόπης». Βασική φιλοδοξία και στόχος όλων όσων παρευρέθηκαν κι όσων δήλωσαν ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του νέου Συλλόγου είναι να μπορέσει ο Σύλλογος να δώσει κάποια πνοή στο χωριό, να λειτουργήσει σαν ένας κρίκος που θα ενώσει τους κατοίκους και θα μπορέσει να προσφέρει σε όλους τους Πορπιώτες όμορφα πράγματα. Όπως εξηγούν οι ιθύνοντες της προσπάθειας «για να γίνει αυτό πρέπει ο Σύλλογος να είναι δυνατός και σε αριθμό μελών και στα οικονομικά του».

Ήδη έχουν γραφεί ως μέλη του Συλλόγου 43 άτομα και ελπίδα είναι πως θα εγγραφούν ακόμη περισσότεροι.  Μέλος μπορεί να γίνει όποιος επιθυμεί άσχετα από τον τόπο διαμονής του. Άλλωστε σύμφωνα με τους ιθύνοντες «η μεγάλη δύναμη της Πόρπης δεν είναι μόνο οι λίγοι κάτοικοι που απέμειναν αλλά όλοι όσοι συνδεόμαστε με την Πόρπη και κουβαλάμε μέσα μας γλυκές αναμνήσεις απ’ τον τόπο καταγωγής μας».

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 11.00 στη λέσχη θα γίνει η «επίσημη πρώτη» του εγχειρήματος με την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου. Το κάλεσμα συμμετοχής είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο. «Κάθε παρουσία, κάθε φωνή, κάθε ιδέα, κάθε βοήθεια για να κάνουμε κάτι καλό είναι ευπρόσδεκτη. Ας κρατήσουμε ζωντανές τις αναμνήσεις του τόπου μας, βοηθώντας κάθε προσπάθεια» προτρέπουν κλείνοντας οι ιθύνοντες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.