Προσωρινος αναδοχος για το εργο της ανακαινισης της Δημοτικης Αγορας Κομοτηνης

Απομένουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής, μιας και με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο διαγωνισμό Αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής, η οποία προκηρύχθηκε από το Δήμο Κομοτηνής, σύντομα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αυτό που αποτελεί το σημαντικότερο γρίφο της όλης προσπάθειας, δεν είναι η ίδια η ανακαίνιση, αλλά πώς αυτή θα επηρεάσει, ή ακόμα και θα σταματήσει, τη λειτουργία των καταστημάτων της αγοράς.

Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί πως όταν προκύψει ανάδοχος, θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές με τους επαγγελματίες ώστε να βρεθεί ο ιδανικός τρόπος για να ολοκληρωθεί το έργο με την μικρότερη δυνατή όχληση, και αν όλα πάνε καλά, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, και ο ανάδοχος αυτός από προσωρινός θα γίνει οριστικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο έχει προϋπολογισμό 4.108.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, με τον ανάδοχο, που ήταν και ο μοναδικός συμμετέχων, να δίνει έκπτωση 14%.

Η Δημοτική Αγορά σήμερα φιλοξενεί 32 επιχειρήσεις, κρεοπωλεία, χώρους εργαστηρίων και αποθηκών, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, καταστήματα εστίασης, καφεκοπτεία, κομμωτήριο, φαρμακείο, κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών, χρωματοπωλείο και κατάστημα πώλησης αλίπαστων.

Με τις παρεμβάσεις ανακαίνισης που θα γίνουν η Δημοτική Αγορά θα χωριστεί σε τομείς, με συγκεκριμένα σημεία για τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, τις επιχειρήσεις μαναβικής. Την ίδια ώρα δημιουργούνται χώροι εστίασης εντός της Δημοτικής αγοράς, καθώς και βοηθητικοί χώροι για τους χρήστες αυτών των καταστημάτων, με ξεχωριστό ψυγείο-αποθήκη σε ιδιαίτερο χώρο.

Όμως η όποια παρέμβαση θα δημιουργήσει οχλήσεις, για αυτό και αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση για το θέμα όταν αναδειχθεί ο ανάδοχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.