Προσωρινη στεγη ως την εκπληρωση του «ονειρου» για τα παιδια των «Αγιων Θεοδωρων»

Έχουν μετεγκατασταθεί στον λειτουργικό χώρο του παλιού παιδικού σταθμού Ροδίτη

Στην προσωρινή τους στέγη, ύστερα από 25 χρόνια φιλοξενίας τους στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής, έχουν μετεγκατασταθεί από τις 5 Οκτωβρίου τα παιδιά του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι». Πρόκειται για τον χώρο, που λειτουργούσε μέχρι πέρυσι ως παιδικός σταθμός στον οικισμό του Ροδίτη και ο οποίος παραχωρήθηκε, με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, για  να καλύψει τις ανάγκες του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι». Η μετεγκατάσταση κρινόταν επιτακτική, καθότι η υποδομή του Ειδικού Σχολείου αδυνατούσε να ανταποκριθεί πλέον στις αυξημένες ανάγκες των συστεγαζόμενων φορέων, ενώ την ίδια στιγμή η στέγη αυτόνομης διαβίωσης,  που κατασκευάζεται για τον Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» λίγο μετά από το 5ο χιλιόμετρο Κομοτηνής-Ιάσμου, παραμένει ημιτελής.
 
Μπορεί η μετεγκατάσταση στον παλιό παιδικό σταθμό του Ροδίτη να υπαγορεύτηκε από την ανάγκη, το θετικό όμως είναι ότι τα παιδιά των «Αγίων Θεοδώρων» απέκτησαν έναν  ακόμα πιο λειτουργικό χώρο για την καθημερινή τους διαβίωση, προσαρμόστηκαν εύκολα στο καινούργιο περιβάλλον και μπορούν να αντικρίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Το όνειρο βέβαια είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο, η ολοκλήρωση της στέγης αυτόνομης διαβίωσης και η οριστική λύση του στεγαστικού τους ζητήματος. 

«Είναι πολύ καλός ο χώρος και τον διαμορφώσαμε έτσι, ώστε για όσο μείνουμε εδώ να είναι καλές οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών»

Με την πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ, κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, μας υποδέχτηκαν για να μας ξεναγήσουν στους χώρους του νέου τους «σπιτιού», μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους για τις δράσεις, που κάνουν, και τις όμορφες στιγμές που περνάνε. Συγκινησιακά φορτισμένη η κ. Λιβεριάδου, με ανακούφιση διαπίστωσε πως ο αρχικός φόβος της, μήπως τα παιδιά δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στο νέο τους χώρο, έχει διαψευστεί από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις τους.  «Είναι πολύ καλός ο χώρος και τους άρεσε πολύ», παρατήρησε, «ενώ  τον διαμορφώσαμε έτσι, ώστε για όσο μείνουμε εδώ να είναι καλές οι συνθήκες της διαβίωσής τους».  

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να μετακομίσουμε στη δική μας στέγη, γιατί δεν πρέπει να είμαστε περιφερόμενοι»

Η κ. Λιβεριάδου ανέτρεξε στις δύσκολες στιγμές, που πέρασε ο Σύλλογος τους προηγούμενους μήνες, ένεκα της επιτακτικής ανάγκης μετακόμισης από το Ειδικό Σχολείο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μας είχε πιάσει ένας πανικός για τον λόγο ότι η δική μας η στέγη δεν είχε τελειώσει ακόμα». «Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να μετακομίσουμε κι εμείς εκεί, για να έχουμε τη δική μας στέγη», επισήμανε,  «γιατί δεν πρέπει να είμαστε περιφερόμενοι».  «Κάποτε πρέπει να αποκτήσουμε τη στέγη αυτή», συνέχισε, «σε πρώτη φάση τουλάχιστον την κεντρική μας μονάδα, όπου υπάρχει ο χώρος που θα μένουν τα παιδιά από το πρωί ως το απόγευμα, με το εργαστήρι τους, το εστιατόριο, το γυμναστήριο, τον χώρο των πολλαπλών χρήσεων. Και μετά, αν αυτή τελειώσει με το καλό, θα μπορέσουμε να κάνουμε και τα σπιτάκια, γιατί είναι ανάγκη πια να έχουν τα παιδιά το κατάλυμά τους». «Πιστεύω ότι ο θεός είναι μεγάλος και ότι σύντομα θα μπορέσουμε να πάμε κι εμείς στον χώρο μας», κατέληξε η κ. Λιβεριάδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.