Προσωρινες κυκλοφοριακες ρυθμισεις σε οδικες αρτηριες της Κομοτηνης

Για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τμηματικά σε οδικές αρτηρίες της πόλης το  διάστημα έως και την Δευτέρα 31-10-2022 για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αρμοδιότητας του Δήμου Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης οι εργασίες θα εκτελεστούν στις εξής οδούς:

α. Οδός Λεωφόρος Δημοκρατίας από την συμβολή με την οδό Ορφέως έως και την συμβολή με την οδό Μυρτίδου Κοσμά Αποστολίδη (εργασίες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας).

β. Οδός Θησέως – Λεωφόρος Ηρώων 1940-41 από την συμβολή με την οδό Λ. Δημοκρατίας έως και την συμβολή με την οδό Αγίας Βαρβάρας (εργασίες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας).

γ. Οδός Μάρκου Μπότσαρη από την συμβολή με την οδό Κονδύλη έως και την συμβολή με την οδό Υψηλάντου.

δ. Οδός Ρωσσίδη από την συμβολή με την οδό Παναγιώτη Έλλη έως και την συμβολή με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

ε. Οδός Καζαντζάκη από την συμβολή με την οδό Βιστωνίδας έως και την συμβολή με την οδό Ρωσσίδη.

στ. Οδός Σαχαρίδη από την συμβολή με την οδό Γιάννη Βλαμίδη έως και την συμβολή με την οδό Ξάνθης.

ζ. Οδός Εγνατίας από την συμβολή με την Λ. Ηρώων 1940-41 έως και την συμβολή με τις οδούς Φιλίππου/Πίνδου (εργασίες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας).

η. Οδός Δημοκρίτου από την συμβολή με τις οδούς Συμεωνίδου/Μακεδονίας έως και την συμβολή με τις οδούς Ορφέως/Μακεδονίας.

θ. Οδός Ορφέως από την συμβολή με τις οδούς Θησέως/Δημοκρίτου/Δημ. Μπλέτσα έως και την συμβολή με τις οδούς Δημοκρίτου/Μακεδονίας.

ι. Οδός Εθνικής Αντίστασης και Φιλίππου από την συμβολή με την οδό Γεώργιου Παπανδρέου έως και την συμβολή με την οδό Μοσκώφ.

ια. Οδός Κοσμά Αιτωλού από την συμβολή με την οδό Θεοδωρίδη έως και την συμβολή οδό Γεώργιου Παπανδρέου.

ιβ.  Οδός Σισμάνογλου από την συμβολή με την οδό Δελφών έως και την συμβολή οδό Κωνσταντινουπόλεως.

ιγ. Οδός Ζυμβρακάκη από την συμβολή με την οδό Σισμάνογλου έως και την συμβολή με την οδό Κουρτίδη.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας

Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα εφαρμόζονται ανάλογα οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 α. Στις οδούς μονής κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού που θα λαμβάνουν χώρα οι εργασίες και η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παρακείμενες οδούς.

β. Στις οδούς διπλής κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού που θα λαμβάνουν χώρα οι εργασίες και η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παρακείμενες οδούς. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο έτερο ρεύμα κυκλοφορίας (αντίθετης κυκλοφορίας) θα πραγματοποιείται κανονικά.

γ. Στα τμήματα των οδών που θα εκτελούνται οι εργασίες θα πραγματοποιείται προσωρινή απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων.

δ. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το χρονικό διάστημα των εργασιών θα πραγματοποιείται από παρακείμενους οδούς.

ε. Σε κάθε περίπτωση αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας των τμημάτων των οδών που θα εκτελούνται οι εργασίες δεν θα υπερβαίνει τις 8 ώρες.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας. Μετά το πέρας αυτών, σύμφωνα με την απόφαση, θα απομακρύνεται η εργοταξιακή σήμανση και οι οδοί θα αποδίδονται πλήρως στην κυκλοφορία, απόλυτα καθαρές από ξένες ύλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.