Προσληψεις στο Κεντρο Κοινωνικης Προνοιας ΑΜ-Θ απο την επιχορηγηση του Κρατικου Λαχειου

Σε ενίσχυση δέκα ατόμων για ένα χρόνο ελπίζει το Κέντρο

Κάποιες από τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής θα επιχειρήσει να καλύψει, έστω και προσωρινά το αμέσως επόμενο διάστημα το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Σωτήριος Σωτηριάδης, το μεγαλύτερο, και διαχρονικό, πρόβλημα του Παραρτήματος Κομοτηνής έχει να κάνει με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, και κυρίως σε επιστημονικά εξειδικευμένο ανθρώπινο προσωπικό με το μεγαλύτερο «αγκάθι» στη στελέχωση της Δομής στην Κομοτηνή, να εντοπίζεται στο ότι δεν υπάρχει μόνιμος ψυχολόγος, μια ειδικότητα που είναι αναγκαία και απαραίτητη για τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτό, εξ ου και η πλήρωση της θέσης αποτελεί την άμεση προτεραιότητά της διοίκησης.
 
Βέβαια έχουν και άλλες ανάγκες σε επιστημονικό προσωπικό, όπως εργοθεραπευτές,  φυσικοθεραπευτές και άλλους, γιατί όπως σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης, είναι τέτοιο το είδος των διαταραχών και των παθήσεων που αυτές οι ειδικότητες καθίστανται αναγκαίες.
 
Για αυτό και σε αναμονή μονίμων προσλήψεων, όποτε και όταν γίνουν αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου αποφάσισε τα χρήματα που αποδίδονται σε αυτό κάθε χρόνο από το Κρατικό Λαχείο, να αποδοθούν φέτος σε επικουρικό προσωπικό. Όπως σημείωσε ο κ. Σωτηριάδης ελπίζουν πως θα μπορέσουν, ανάλογα με το ποσό που θα τους κατανεμηθεί, να βγάλουν προκήρυξη για περίπου δέκα άτομα, ώστε να καλύψουν για ένα χρόνο τις άκρως απαραίτητες ανάγκες στις δομές της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.